Acasă ACTUALITATE Premierul Orban anunta cresterea pensiilor: ”Vom vedea cu cat”

Premierul Orban anunta cresterea pensiilor: ”Vom vedea cu cat”

149

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că în urma analizelor economice Guvernul va decide cu cât vor fi majorate pensiile de la 1 septembrie.

„Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a precizat premierul, care a evitat să înainteze un procent.

„Este prematură orice declarație pe tema pensiilor. Când vom avea raportul la 6 luni privind starea economiei, de asemenea când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât cea a Comisiei de Prognoză, cât și rapoartele Comisiei Europene, vom lua această decizie. Când vom decide ceva vom anunța public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a anunțat joi, premierul Ludovic Orban.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi, la Realitatea Plus, că unul dintre scenariile luate în calcul de minister este creșterea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie. În mai multe rânduri Cîțu a declarat că ministerul Finanțelor va realiza mai multe analize și scenarii pe care le va prezenta premierului, urmând ca decizia majorării pensiilor să fie una politică.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPSD cere guvernului Orban sa faca in pandemie ce n-au facut ei in boom economic! Olguta ameninta cu motiunea
Articolul următorDe acum, postasul vine acasa si incaseaza plata ratelor la banca