Acasă Comentariul zilei Premierul Orban: Obiectivul este să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de...

Premierul Orban: Obiectivul este să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de cazuri de COVID, păstrând economia în stare de funcționare

39

Premierul Ludovic Orban spune că este îngrijorat de creșterea numărului de cazuri de COVID-19 și că trebuie „cu orice preț” oprită această creștere, dar fără a afecta economia. Aceasta, în condițiile în care sunt 368 de localități în care indicele de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

„Europa este confruntată cu o creştere dramatică a numărului de infectări cu noul coronavirus. Situaţia comparativă ne-ar putea genera o stare de satisfacţie, dar trebuie să fim şi mai atenţi şi mai vigilenţi în toată acţiunea noastră în perioada următoare în bătălia contra COVID-19. E clar că multe ţări se confruntă cu o creştere aproape inexplicabilă a numărului de cazuri şi multe ţări iau restricţii ca în perioada primului val”, a spus Ludovic Orban în şedinţa de Guvern.

„Obiectivul nostru trebuie să fie să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de cazuri, evident păstrând economia într-o stare de funcționare, fără afectare economică, fără să punem în pericol locurile de muncă ale cetățenilor români, dar în același timp să implementăm cu fermitate toate deciziile pe care le-am luat”, a adăugat el.

Aceasta, în condițiile în care 368 de localități au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, cu 15 în plus față de ziua de ieri, potrivit șefului DSU, Raed Arafat. Aici „au fost dispuse măsurile stabilite de Guvern, masca obligatorie în spaţiile deschise, închiderea cinematografelor”, a precizat el.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos