25.1 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiPremierul Orban: Obiectivul este să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de...

Premierul Orban: Obiectivul este să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de cazuri de COVID, păstrând economia în stare de funcționare

in:

Stiri pe acelasi subiect

Taxa pe lux o nouă bazaconie fiscală!

Taxa pe lux s-a blocat dinainte să fie aplicată,...

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

Horia Constantinescu renunţă la șefia ANPC

Demisionarul susţine că predă o instituţie funcţională, cu paşi...

Mașinile electrice se ieftinesc pe fondul scăderii cererii

Sub presiunea concurenţilor chinezi, marii producători auto americani şi...

Premierul Ludovic Orban spune că este îngrijorat de creșterea numărului de cazuri de COVID-19 și că trebuie „cu orice preț” oprită această creștere, dar fără a afecta economia. Aceasta, în condițiile în care sunt 368 de localități în care indicele de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

„Europa este confruntată cu o creştere dramatică a numărului de infectări cu noul coronavirus. Situaţia comparativă ne-ar putea genera o stare de satisfacţie, dar trebuie să fim şi mai atenţi şi mai vigilenţi în toată acţiunea noastră în perioada următoare în bătălia contra COVID-19. E clar că multe ţări se confruntă cu o creştere aproape inexplicabilă a numărului de cazuri şi multe ţări iau restricţii ca în perioada primului val”, a spus Ludovic Orban în şedinţa de Guvern.

„Obiectivul nostru trebuie să fie să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de cazuri, evident păstrând economia într-o stare de funcționare, fără afectare economică, fără să punem în pericol locurile de muncă ale cetățenilor români, dar în același timp să implementăm cu fermitate toate deciziile pe care le-am luat”, a adăugat el.

Aceasta, în condițiile în care 368 de localități au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, cu 15 în plus față de ziua de ieri, potrivit șefului DSU, Raed Arafat. Aici „au fost dispuse măsurile stabilite de Guvern, masca obligatorie în spaţiile deschise, închiderea cinematografelor”, a precizat el.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version