Acasă Comentariul zilei Premierul Orban: ”PSD trebuie sa stea departe de putere cel putin inca...

Premierul Orban: ”PSD trebuie sa stea departe de putere cel putin inca 10 ani de zile. Destul rau au facut Romaniei in 30 de ani”

72

PSD nu are cu cine sa faca majoritate, fiind intr-o stare de izolare politica, iar acest partid „trebuie sa stea departe de putere”, a afirmat joi seara premierul Ludovic Orban.

El a exclus orice ipoteza legata de o alianta dintre PSD si USR, adaugand ca, daca USR va face vreo intelegere cu PSD, „se sinucide”.

„Aceasta ipoteza nu cred ca este posibila, pentru ca ar fi impotriva vointei exprimate de cetateni. De altfel, PSD astazi n-are cu cine sa faca majoritate, dupa parerea mea. Este intr-o stare de izolare politica si e normal sa fie asa. Dupa ultimii sapte ani de guvernare, intre 2012 si 2019, PSD este normal sa fie in izolare politica, pentru ca trebuie sa treaca cat mai departe de putere. La relele pe care le-a facut Romaniei in acesti sapte ani, PSD trebuie sa stea departe de putere o anumita perioada de timp”, a declarat Orban la B1 TV.

El a amintit ca PNL a „luat clar” decizia de a nu face nicio intelegere postelectorala cu PSD, care „este un partid al saraciei, care se simte bine acolo unde oamenii sunt saraci”.

„Dupa parerea mea, PSD trebuie sa stea departe de putere cel putin inca 10 ani de zile, daca nu si mai mult. Destul rau au facut Romaniei in 30 de ani – au blocat orice dezvoltare, ne-au stricat toate relatiile, n-am putut sa fructificam toate avantajele prezentei in UE, Parteneriatului Strategic cu SUA, prezentei in NATO, sa valorificam o multime de alte oportunitati in toata aceasta perioada. PSD a tinut Romania pe loc. Mai mult decat atat, a distrus in mare parte multe sisteme publice din Romania si a blocat orice fel de reforma, orice fel de modernizare, fiind practic un partid al saraciei, care se simte bine acolo unde oamenii sunt saraci. Noi ne dorim ca niciun roman sa nu mai fie sarac”, a sustinut presedintele PNL.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos