Acasă ACTUALITATE Premierul Tudose a trimis corpul de control al Guvernului la TAROM! Reactie:...

Premierul Tudose a trimis corpul de control al Guvernului la TAROM! Reactie: Nu inteleg despre ce datorii e vorba?

Premierul Mihai Tudose a fost astăzi prezent la Palatul Victoria si a dat ordin Corpului de Control al prim-ministrului ca de mâine să înceapă un control la TAROM ( aflat în subordinea Ministerului Transporturilor) și la Compania Națională de Investiții ( aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării), susțin surse din cadrul Guvernului.

Decizia premierului vine în urma activității extrem de slabe de la CNI și a rezultatelor financiare slabe și a managementului prost de la TAROM.

La ultima ședință de Guvern, premierul l-a criticat extrem de dur pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru situația de la TAROM și în privința construcției autostrăzilor.

Directorul interimar al Tarom, Eugen Davidoiu, se apără în scandalul pierderilor companiei aeriene pe care o conduce de jumătate an, după ce premierul Mihai Tudose l-a mustrat pe ministrul Transporturilor în ședința de guvern de vineri.

Eugen Davidoiu susține că Tarom nu are nicio datorie către furnizori, iar în conturile companiei sunt 90 de milioane de euro.

„Nu înţeleg despre ce datorii este vorba. În primul rând vreau să vă spun că în acest moment compania Tarom are un cash flow pozitiv, nu are nicio datorie faţă de niciun furnizor şi are şi 90 de milioane de euro în conturi. În altă ordine de idei, cele 104 milioane de lei pierdere sunt de fapt o lipsă de venituri. Costurile acestei campanii sunt la fel ca în anul 2016, la fel ca în anul 2015, adică avem tot 2000 de salariaţi aproape, plătim aceleaşi state către stat şi către celelalte autorităţi aeronautice, cum sunt taxele de survol şi aşa mai departe. Practic, avem aceleaşi cheltuieli fixe, ba mai mult aceste cheltuieli fixe, în prima parte a acestui an, au scăzut. Acum, avem o lipsă de peste 80 de milioane de lei venituri, da? Că aşa se calculează aceste pierderi, venituri minus cheltuieli şi dau cu minus, pentru că nu avem 80 de milioane de lei venituri, pentru că această companie în primul semestru al acestui an nu a avut două avioane în flotă, ceea ce înseamnă peste 20% capacitate, capacitate numai nominală, dacă ar fi să o luăm prin rotaţie sau prin frecvenţă poate însemna chiar mai mult”, a spus șeful TAROM pentru Știriletvr.ro.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUrmatorul mare atac terorist va avea loc in Italia! ISIS a avertizat Europa!
Articolul următorIn vreme ce noi construim mall-uri peste tot, tara care le-a inventat le inchide pe toate! Magazinele online au castigat lupta!