Acasă ACTUALITATE Premierul Victor Ponta chemat la DNA! Da declaratii in dosarul Dan Sova!

Premierul Victor Ponta chemat la DNA! Da declaratii in dosarul Dan Sova!

32

Premierul Victor Ponta a sosit in aceasta dimineata la DNA, fiind audiat in dosarul in care Dan Sova este cercetat.

Premierul a spus că a fost citat să dea declarații într-un dosar. Acesta a venit însoțit de avocata sa.

Reamintim că anchetatorii au cerut încuviintarea reținerii și arestarii lui Dan Șova în dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.  Șova este acuzat cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari.

Victor Ponta e vizat de anchetele DNA în urma cărora procurorii au început urmărirea penală pentru Dan Şova. Anchetatorii au deschis în 2012 două dosare în care apărea numele premierului. Acestea au fost preluate de DNA, structura centrală, şi conexate. În dosarul care conţine anchetele teritoriale, procurorii au început urmărirea penală pentru fostul ministru al Transporturilor.

Premierul României a devenit unul dintre cei patru parteneri seniori ai casei de avocatură Şova şi Asociaţii în septembrie 2007. Victor Ponta a obţinut de la firma de avocatură, între septembrie 2007 şi decembrie 2008, 181 de mii de lei. Suma se regăseşte în declaraţiei de avere dată de acesta la acea vreme. Ulterior, actualul premier a renunţat la avocatură după ce a devenit ministru în guvernul Boc unu. Dan Şova a negat orice implicare a lui Ponta în contracte, deşi în dosarele deschise de DNA, structurile teritoriale numele premierului era menţionat clar.

Una dintre anchetele care îl vizează pe Victor Ponta a fost deschisă în 2012 de DNA Biroul Teritorial Târgu-Jiu, pentru infracţiuni de abuz în serviciu. Potrivit luju.ro, conducerea Complexului Energetic Rovinari ar fi avut cheltuieli abuzive ce au adus pagube statului.

O altă anchetă a fost deschisă, prin autosesizare de Serviciul Teritorial Craiova, iar în dosar sunt vizaţi Victor Ponta şi persoane din conducerea Complexului Energetic Turceni. Faptele ar fi fost comise între anii 2007 şi 2011.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos