Acasă ACTUALITATE Postul Pro Tv DAT IN JUDECATA pentru STIRI INVENTATE!

Postul Pro Tv DAT IN JUDECATA pentru STIRI INVENTATE!

O familie de romani stabiliti in Marea Britanie au aparut intr-o serie de reportaje difuzate la Știrile PRO TV despre Diaspora românească din Marea Britanie. Acum, acestia și-au angajat avocat la București și anunță că dau în judecată postul de știri, căruia îi solicită despăgubiri de 200.000 de euro.

Cei doi, Cristian Gabriel Groman și Alina Răuță, reclamă modul în care au fost prezentați de PRO TV, care, în opinia lor, a denaturat realitatea și „din 20 de minute de ştiri pozitive, au selectat minutul negativ şi apoi l-au difuzat întregii naţiuni române la oră de maximă audienţă”.

Inițial, Groman a publicat următorul mesaj pe contul său de facebook:

Zilele trecute, am văzut la televizor imagini însoţite de ştiri referitoare la viaţa românilor din Marea Britanie. Unii, mai entuziaşti dar şi de bună credinţă, au primit în casele lor pe reporterii unor televiziuni din România. Nu a fost pentru prima oară, s-a mai întâmplat în trecutul deloc îndepărtat.

Mărturisesc că felul în care au scos din context anumite informaţii şi apoi le-au montat în materiale informative, vezi Doamne, de senzaţie, m-a dezgustat. Trimişii de la Bucureşti nu au venit niciodată să asculte sau prea rar, anumite off-uri ale conaţionalilor care trăiesc în Uk. Ei doar au auzit şi-atât. Nici de succesele lor nu i-a interesat.

De exemplu, din 20 de minute de ştiri pozitive, au selectat minutul negativ şi apoi l-au difuzat întregii naţiuni române la oră de maximă audienţă. Au pătruns în intimitatea oamenilor şi apoi au dat-o publicităţii fără nicio jenă.

Ulterior, cei doi au dat în judecată PRO TV și au contactat un avocat bucureștean, Florin Ciutacu. Potrivit reportervirtual.ro, acesta a publicat un comunicat în care prezintă punctul de vedere al celor doi față de cele relatate de postul de televiziune:

„Doi români stabiliţi la Londra, Alina Răuţă şi Cristian Gabriel Groman, sunt foarte supăraţi pe PRO TV. Ei şi-au angajat ca avocat pe Dl. Profesor dr. Florin Ciutacu, arbitru si mediator international, şi cer postului de televiziune despăgubiri morale de cel puţin 200.000 de euro.

Iată ce povesteşte Cristian Groman că i s-a întâmplat, lui si sotiei lui: “În ultimele două săptămâni, am avut parte de unele evenimente triste, pot spune; totul a început cu un reportaj realizat de postul de televiziune PRO TV, ei având o emisiune ce se numește “România din Regatul Unit”.

Am fost contactați de o echipă a postului PRO TV, formată din reporterul Rareș Năstase și un cameraman. Aceștia au dorit să filmeze casa unde locuim, sub motivul că doresc să schimbe imaginea românilor ce trăiesc în Londra și UK, în BINE, această emisiune – în opinia lor – fiind o contrapartidă (un răspuns), la emisiunile defăimătoare la adresa românilor produse și difuzate de postul britanic Cannel 4. Am acceptat acest lucru, gândindu-mă că românii nu merită să fie arătați cu degetul de nimeni, nici de englezi, nici de altcineva și trebuie să arătăm părțile pozitive ale românilor din Diaspora (…).

În urma difuzării celor două emisiuni de postul de televiziune PRO TV, am rămas profund șocat de modul în care casa în care locuim și viața noastră de aici, din Londra, au fost prezentate.

S-au tăiat (la montaj) declarații, s-a denaturat adevărul, s-a prezentat numai ce le-a convenit dumnealor, numai pentru o știre bombă, o știre de senzație, plus că s-a deformat realitatea. S-a deformat realitatea pentru că viața noastră, de aici, a fost prezentată ca o viață chinuită; am fost prezentați ca niște oameni în toată firea care stăm într-o casă precum niște studenți într-un cămin. Am fost prezentați ca niște oameni ce au parte de un adevărat calvar, cum că în toate diminețile este coadă la baie. Este un lucru total neadevărat (…).

Am fost prezentați ca niște oameni care își duc viața de azi pe mâine, care nu se descurcă fără mâncarea trimisă de acasă, de părinți. Realitatea expusă de noi a fost cu totul alta! Am declarat că ne putem permite foarte multe lucruri, că viața noastră de aici este incomparabilă cu viața din România, numai că ne lipsește gustul produselor de acasă. Aici, carnea nu are nici un gust, asta am spus…”.

Dl Cristian Groman și soția sa, doamna Alina Răuță, sunt deciși să se lupte până la capăt, imaginea domniilor lor, dar și a românilor din străinătate, fiind grav afectate prin faptele ilicite comise de Postul Protv si reprezentanții acestora, prin prezentarea, de către postul Pro Tv în emisiunea ”România din Regatul Unit” din data de 20 mai, respectiv emisiunea ”România te iubesc” din data de 31 mai 2015, a unor informații false. Cererea de daune este adresată atât Postului Protv, reporterului Rareș Năstase, cât și prezentantorilor celor două emisiuni, Andrerea Esca si Cristian Leonte.””

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentHrebenciuc NU MAI SCAPA de puscarie! Si-a RECUNOSCUT faptele in dosarul de 300 mil. euro!
Articolul următorPremierul Victor Ponta chemat la DNA! Da declaratii in dosarul Dan Sova!