9 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăACTUALITATEPreot ATACAT si TAIAT CU UN CUTIT, in Blegia, de un imigrant!

Preot ATACAT si TAIAT CU UN CUTIT, in Blegia, de un imigrant!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Preotul Jos Vanderlee din oraşul Lanaken (provincia Limburg, Flandra) a fost agresat cu un cuţit duminică după-amiază de către un individ care s-a prezentat drept solicitant de azil, a relatat publicaţia belgiană Le Soir, potrivit Agerpres.

Cu răni la mâini, preotul a fost spitalizat, în timp ce agresorul său a reuşit să fugă. Parchetul din Limburg a deschis o anchetă.

Conform Le Soir, agresorul, care se prezentase ca solicitant de azil în Olanda, i-a cerut preotului ajutor şi l-a întrebat dacă poate să facă un duş. După ce s-a îmbăiat, el i-a cerut preotului şi bani, dar acesta a refuzat să-i dea. Atunci, individul l-a atacat cu un cuţit, rănindu-l pe preot la mâini şi a luat-o la fugă.

Preotul a fost transportat cu ambulanţa la spitalul din Genk, unde urma să fie operat. Viaţa sa nu este în pericol.

Conform ultimelor informaţii, agresorul nu este un rezident la azilul local. Atacul nu ar avea vreo legătură cu gruparea jihadistă Statul Islamic. Poliţia a lansat un apel la martori.

Preotul Vanderlee, 65 de ani, este responsabil de opt parohii din Lanaken şi a sărbătorit luna aceasta 40 de ani de activitate.

Această agresiune intervine după ce un preot a fost ucis la 26 iulie într-un atac cu un cuţit într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, (Franţa), de către doi atacatori de 19 ani care şi-au revendicat apartenenţa la Statul Islamic.

Ultimele stiri