Acasă ACTUALITATE Presedintele Comisiei Europene: Soarta Brexit va fi decisa in Romania, la Sibiu!

Presedintele Comisiei Europene: Soarta Brexit va fi decisa in Romania, la Sibiu!

16

În cadrul discursului despre starea UE, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, a anunțat că la Sibiu urmează a fi organizat un summit în cadrul căreia să fie decise viitoarele direcții ale construcției europene.

Acest summit ar urma să fie organizat pe 30 martie 2019, la o zi după finalizarea procedurilor de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Discursul despre ”Starea Uniunii Europene” este un eveniment anual, organizat de președinția Comisiei Europene, în cadrul căruia membrii Parlamentului participă la o dezbatere alături de executivul comunitar pe tema realizărilor din ultimul an. Totodată, în cadrul discursului pe care președintele CE îl susține în fața parlamentarilor, sunt anunțate și obiectivele anului care urmează.

În discursul de anul acesta, Junker a vorbit despre faptul că UE este într-o continuă creștere economică în ultimii cinci ani, iar rata de creștere a depășit-o în ultimii doi ani pe cea a Statelor Unite. Totodată, au fost create în ultimii cinci ani peste opt milioane de noi locuri de muncă la nivel european, ajungându-se la peste 235 de milioane de astfel de locuri de muncă.

Președintele CE a făcut apel și la unitate, dar și la faptul că schimburile comerciale vor fi încurajate, dar numai în condiții de reciprocitate. Junker a vorbit și de faptul că în anul care urmează vor fi lansate și proiecte de menținere a industriei europene în zona performanței mondiale, dar și despre proiecte de reducere a emisiilor de carbon, precum și despre proiecte de digitalizare a relației cu instituțiile publice.

Vezi mai jos transmisiunea realizată din Parlamentul european cu ocazia discursului susținut de Junker

Articolul precedentDragnea, extrem de furios dupa ce procurorii DNA au ajuns in Brazilia, pe urmele lui!
Articolul următorCelebrul actor Morgan Freeman ii multumeste public unei romance, dupa ce i-a facut cunoscuta povestea!