Presedintele din Belarus despre ALIATUL Putin: Nu mai sunt ULTIMUL DICTATOR al Europei!

Presedintele din Belarus, denumit de ceva vreme „ultimul dictator al Europei”, se distanteaza de Vladimir Putin si afirma, intr-un interviu acordat Bloomberg, ca „exista dictatori, care sunt mai rai ca mine”.

lukasenkhoMotivul pentru noua atitudine a lui Lukashenko, partener traditional al lui Putin, este, se pare, evolutia conflictului din Ucraina. Presedintele cere chiar un rol mai mare pentru SUA in pacificarea Ucrainei.

Alexander Lukashenko este cel mai longeviv șef de stat din Europa, conduce Belarusul din 1994 și, dacă permite alegeri, atunci câștigă mai mult decât detașat. Într-un interviu acordat Bloomberg însă, președintele a încercat să mai lucreze la imaginea sa, pe fondul imixtiunii rusești în conflictul din estul Ucrainei, unde Moscova susține activ forțele separatiste cu arme, bani și pregătire.

Zâmbind, Alexander Lukashenko a spus „nu mai sunt ultimul dictator al Europei. Există dictatori care sunt mai răi ca mine, nu-i așa? Acum eu am ajuns răul mai mic”. Lukashenko a continuat aprecierile la adresa președintelui rus, criticând faptul că liderul de la Kremlin ar fi reacționat, în opinia sa, mult prea emoțional în chestiunea Ucrainei.

Cei doi lideri sunt considerați, în mod tradițional, aliați. Se pare însă că aspirațiile de putere ale Moscovei au deschis ochii președintelui de la Minsk apropo de urmările pe care le poate avea o imixtiune rusească într-un stat vecin. Belarusul are frontieră comună atât cu Rusia, cât și cu Ucraina.

Sursa: Hotnews.ro