Acasă ACTUALITATE Presedintele Germaniei anunta UNIREA Romaniei cu Republica Moldova! Primul pas a fost...

Presedintele Germaniei anunta UNIREA Romaniei cu Republica Moldova! Primul pas a fost alegerea lui Iohannis!

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, s-a interesat de relaţia Republicii Moldova cu România şi de procentul cetăţenilor moldoveni care se pronunţă pentru reunificarea celor două state, salutând faptul că relaţiile dintre Chişinău şi Bucureşti au trecut pe o treaptă pragmatică odată cu alegerea lui Klaus Johannis în fruntea statului român.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Chişinău, publicat pe site-ul oficial al instituţiei, preşedintele Joachim Gauck şi-a manifestat acest interes cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare de către noul ambasador al Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian.


Citeste si:

”Basarabia NU e Romania!”. Moldovenii vor sa schimbe Constitutia pentru a INTERZICE unirea cu Romania!

Mesajul lui Traian Basescu pentru moldoveni: Cereti unirea si o veti avea!


Cu acelaşi prilej, preşedintele Joachim Gauck şi ambasadorul Oleg Serebrian au avut un schimb de opinii pe dosarul transnistrean. Preşedintele german a sugerat Chişinăului să demonstreze discernământ şi să depăşească criza politică, în ideea de a deveni cât mai atractiv pentru populaţia din stânga Nistrului. Prezent la discuţii, secretarul de stat Stephan Steinlein, care conduce în cadrul Ministerului german de Externe Departamentul pentru ordinea internaţională, ONU şi controlul înarmărilor, a dat asigurări că odată cu preluarea preşedinţiei OSCE, începând cu 1 ianuarie 2016, Germania va depune eforturi şi va antrena resurse suplimentare la capitolul legat de conflictele îngheţate.

În acelaşi timp, Joachim Gauck şi-a exprimat regretul că nu a avut ocazia să onoreze până acum invitaţia preşedintelui Nicolae Timofti de a efectua o vizită la Chişinău, dar, în speranţa că Republica Moldova va reuşi să depăşească actualele tensiuni politice cu care se confruntă, preşedintele german a promis că va reexamina ulterior această invitaţie. În context, şeful statului german s-a interesat de probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate, vehiculată tot mai des în ultima perioadă, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu eventualele repercusiuni pe care le-ar putea avea un astfel de scrutin pentru politica externă a Republicii Moldova, scrie agerpres.ro

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentUn actor URIAS al Romaniei il DESFIINTEAZA pe Iohannis: Nu si-a propus SA SALVEZE tara! Se ocupa doar de MARUNTISURI!
Articolul următorONG-urile si fundatiile AU DETURNAT banii donati de romani pentru victimele si familiile din Colectiv!