Acasă ACTUALITATE Presedintele Iohannis i-a spus verde in fata lui Trump! ”Aveti nevoie de...

Presedintele Iohannis i-a spus verde in fata lui Trump! ”Aveti nevoie de Romania!”

26

Preşedintel României, Klaus Iohannis, a vorbit în discursul de la Casa Albă despre rolul NATO în Europa şi despre unitatea dintre Organizaţia Nord Atlatică şi Uniunea Europeană. Iohannis i-a transmis lui Donald trump că un partneneriat NATO-UE ar fi de bun augur de ambele părţi. Mai mult, Iohannis a vorbit şi despre partneriatul dintre România şi SUA.

„Domnule preşedinte, acest parteneriat a contribuit foarte mult la ceea ce este România astăzi. Acest parteneriat trebuie să continue şi să devină şi mai puternic. Trebuie să contribuie şi să rezolve multe probleme. Aţi menţionat terorismul. Datorită calităţilor dvs. de lider, NATO a început lupta împotriva terorismului.

România e prima ţară din mandatul dvs ca a trecut la 2% din PIB pentru Apărare. O parte din bani merg în acţiunile strategice. România e foarte conştientă că suntem în Est şi că ne bazăm foarte mult pe acest partneriat. Nu putem rezista acolo făr SUA. Parteneriatul nostru poate creşte şi comercial şi economic. România e membru al UE şi e în interesul dvs. să aveţi un membru de calitate în Uniunea Europeană. Legătura transatlantică este vitală. Împreună o vom face mai puternică şi mai bună. Trebuie să colaborăm între UE şi NATO, să facem şi NATO şi Europa mai puternice, şi SUA mai puternice.

Parteneriatul nostru să fie mai puternic. Va fi un schimb accentuat din punct de vedere economic. Asta ne dorim. Suntem responsabili pentru securitate, dar şi pentru bunăstarea cetăţenilor noştri”, a spus Iohannis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos