Acasă ACTUALITATE Presedintele Iohannis: „PSD este vinovatul moral de tragedia de la Neamt. Baronii...

Presedintele Iohannis: „PSD este vinovatul moral de tragedia de la Neamt. Baronii rosii au schimbat directorii de spital dupa capul lor”

64

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, intr-o conferinta de presa, ca „vinovatul moral” de tragedia de la Piatra Neamt este PSD.

„Sistemul sanitar din Romania trebuie regandit din temelii. Subfinantarea, lipsa de modernizare, coruptia endemica, incompetenta si neimplicarea. Toate au macinat sistemul nostru medical si au facut multi profesionisti sa plece din tara.

E meritul medicilor ca prin eforturi uriase salveaza vieti si vindeca pacienti in ciuda tuturor dificultatilor.

Ne lovim insa permanent de acelasi obstacol: opozitia la schimbarea in bine. Mereu aceiasi politicieni cu apucaturi invechite, care au lasat Romania in colaps, secatuita de resurse, iar acum striga fara rusine de pe margine. Nu voi comenta ancheta in curs de la Piatra Neamt, pentru ca autoritatile competente vor anunta rezultatul acesteia, atunci cand o vor finaliza.

Dar sa nu ne limitam la a-i identifica doar pe cei care au gresit tehnic, punctual, pentru ca problema este mai grava de atat. Exista si un vinovat moral, cel care a blocat guvernul luna de luna in Parlament si a cerut oamenilor sa nu respecte regulile in plina pandemie, cu efect dramatic asupra cetatenilor. Autoritatile locale pesediste au aplicat dupa ureche masurile de la centru, in spirit electoral. La Piatra Neamt, baronii rosii au schimbat directorii de spital dupa capul lor. Autoritatile locale pesediste pun permanent piedici, nu aloca resurse suficiente si prefera improvitatii care in cele din urma fac victime.

Aceasta situatie nu poate continua asa, Romania are nevoie de reforme profide care sunt posibile doar cu sprijinul unei lari majoritati parlamentare”, a declarat Iohannis.

„Coordonarea actului medical trebuie preluata inapoi la Ministerul Sanatatii”, a mai spus Iohannis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPreședintele Iohannis a anunțat cine este medicul însărcinat să vaccineze România împotriva Covid
Articolul următorPSD n-a inteles nimic din tragedia de la ATI. Baronul Arsene a numit tot un PSD-ist la conducerea spitalului