Acasă Sanatate Presedintele Iohannis, sunat de Donald Trump: Americanii trimit ajutoare

Presedintele Iohannis, sunat de Donald Trump: Americanii trimit ajutoare

732

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la solicitarea părţii americane. Cei doi oficiali au discutat despre pandemia de coronavirus si despre parteneriatul strategic dintre cele două ţări.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţia dintre cei doi oficiali s-a concentrat asupra crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum şi asupra modalităţilor de consolidare a relaţiei transatlantice şi a Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

”Preşedintele Klaus Iohannis a transmis solidaritatea cu poporul american şi condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti cauzate de pandemia generată de noul coronavirus. Preşedintele României a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat ţării noastre de către SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de către partea americană a utilizării avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus în România echipamente de protecţie esenţiale pentru personalul medical. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat şi sprijinul american pentru obţinerea, de către România, a unui echipament de detecţie de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), finanţat de SUA, precum şi ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că cei doi şefi de stat au trecut în revistă măsurile adoptate pe plan naţional în ambele state, rezultatele acestora, precum şi planurile de acţiune în perioada imediat următoare în domeniile medical şi economic.

”Preşedintele României a subliniat că una dintre priorităţile autorităţilor române este asigurarea tuturor echipamentelor şi medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei. În acest sens, Preşedintele Donald Trump şi-a manifestat intenţia de a trimite ţării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor. Preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Donald Trump au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul comun pentru soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum şi pentru consolidarea cooperării în domeniul securităţii şi cel economic”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos