Acasă Angajari Premierul Orban ii linisteste pe bugetari: Nu va fi nimeni trimis in...

Premierul Orban ii linisteste pe bugetari: Nu va fi nimeni trimis in somaj tehnic

137

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi, ca sonajul tehnic pentru bugetari si taierea salariilor pentru demnitari „nu mai sunt de actualitate”. „Deocamdata, acest subiect nu mai este de actualitate pentru ca ne apropiem de finalul perioade de urgenta, iar mare parte din bugetari sunt in prima linie”, a declarat Orban.

Intrebat de ce s-a razgandit Guvernul, Orban a explicat: „Pentru ca o mare parte dintre cei care lucreaza in institutiile publice sunt implicati in prima linie a bataliei, cum e Ministerul Sanatatii. Nu poti sa renunti la nimeni din aceasta zona, dimpotriva, mai avem nevoie de specialisti suplimentari. Ministerul Apararii, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat in derularea tuturor programelor de sprijin referitor la somajul tehnic si celelalte forme de sprijin pentru profesionisti si alte categorii de angajati. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat, ne apropiem oricum de finalul prelungirii starii de urgenta si nu mai e contextul necesar. Am gandit, am analizat, pana la urma nu mai e de actualitate”.

Intrebat daca renunta definitiv la masura, premierul a dat acelasi raspuns: „Nu mai e de actualitate, vom vedea!”

Cu privire la somajul tehnic pentru angajatii din mediul privat, Orban a spus ca „avem resursele” pentru prima perioada si sunt prevazute in buget.

„O parte dintre ele (resurse, n.red.) vor fi decontate, adica vor fi sustinute din bugetul UE, din sumele alocate pentru Romania. Avem resurse si pegatim masurile de relansare economica, care vor trebui sa tina cont de planul de relansare, in functie de cum afecteaza diferite activitati economice pregatim masurile de sustinere”, a mai spus Ludovic Orban.

Bugetarii din institutiile administratiei centrale si locale ar fi urmat sa se imparta si sa lucreze jumatate din luna pentru 75% din salariul de baza. Proiectul a fost pe ordinea de zi a sedintei de Guvern, dar nu a fost adoptat.

Prevederile somajului tehnic nu s-ar fi aplicat personalului medical, politistilor, jandarmilor, profesorilor si personalului din ministerul muncii.

https://www.facebook.com/127979167941/videos/584129945548240
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos