Acasă ACTUALITATE Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit cu Donald Trump! Seful statului a mai...

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit cu Donald Trump! Seful statului a mai discutat cu Angela Merkel si Justin Trudeau!

1456

Presedintele Klaus Iohannis a avut, joi, scurte discutii cu lideri ai NATO intre care presedintele SUA, Donald Trump, cancelarul german, Angela Merkel, si premierul Canadei, Justin Trudeau.

Presedintele Klaus Iohannis si presedintele SUA, Donald Trump, si-au strans mana si au avut primul lor schimb de opinii la prima lor intrevedere de la instalarea liderului american in functie, in contextul participarii la reuniunea sefilor de stat si de guvern din NATO.

Scurtele discutii au avut loc inaintea dineului de lucru al sefilor de stat si de guvern din statele membre NATO care se desfasoara la Bruxelles.

“Obiectivul acestei reuniuni este de a reafirma valorile fundamentale ale Aliantei, precum si unitatea, solidaritatea, coeziunea statelor membre, cat si soliditatea relatiei transatlantice”, scrie pe site-ul Presedintiei romane.

In cadrul reuniunii, “presedintele Romaniei va sublinia ca tara noastra este un contributor consistent la prezenta aliata inaintata in flancul estic al NATO pentru consolidarea posturii de descurajare si aparare a Aliantei”, se arata in comunicatul Cotroceniului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos