25 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEPreședintele Ucrainei a mers pe front, alaturi de soldatii din linia intai....

Președintele Ucrainei a mers pe front, alaturi de soldatii din linia intai. Putin se ascunde in buncar

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat miercuri o vizită surpriză în orașul Izium, recent eliberat în regiunea nord-estică Harkov, la cinci zile după ce forțele țării au recucerit orașul, relatează CNN.

Fotografiile de pe pagina oficială de Facebook a președintelui ucrainean îl arată pe acesta la o ceremonie în piața principală a orașului pentru a ridica steagul ucrainean deasupra clădirii administrative. Hanna Maliar, ministrul adjunct al apărării, a fost, de asemenea, prezentă.

„Mai devreme, când ne uitam în sus, căutam întotdeauna cerul albastru. Astăzi, când ne uităm în sus, căutăm un singur lucru – steagul Ucrainei”, a declarat Zelenski în postarea pe Facebook.

„Steagul nostru galben-albastru este deja arborat în Izium-ul eliberat. Și așa va fi în fiecare oraș și sat ucrainean. Ne mișcăm într-o singură direcție – înainte și spre victorie”.

„Vreau să vă mulțumesc pentru că ne-ați salvat poporul, inimile, copiii și viitorul”, a spus Zelenski, potrivit unei declarații publicate pe site-ul prezidențial.

„A fost extrem de dificil pentru voi în ultimele luni. Prin urmare, vă cer să aveți grijă de voi înșivă, deoarece sunteți cel mai valoros bun pe care îl avem”, a mai spus el.

„Ar putea fi posibilă ocuparea temporară a teritoriilor statului nostru. Dar este cu siguranță imposibil să ocupi poporul nostru, poporul ucrainean”, a mai spus el.

În cadrul ceremoniei a fost ținut un minut de reculegere pentru a-i comemora pe cei care au pierit în timpul operațiunilor militare.

Forțele ucrainene au preluat sâmbătă controlul asupra orașului Izium, marcând o lovitură strategică uriașă pentru asaltul militar al Rusiei în estul țării.

Izium, care se află în apropierea graniței dintre regiunile Harkov și Donețk, a fost sub ocupație rusă timp de peste cinci luni și a devenit un centru important pentru armata invadatoare.

Moscova folosea Izium ca rampă de lansare pentru atacuri spre sud în regiunea Donețk, iar Kupyansk, la aproximativ 50 de kilometri la nord de Izium, ca nod feroviar pentru a-și realimenta forțele,

Ultimele stiri