25.1 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăEconomiePreturile sar in aer in toate sectoarele: Carburantii se vor scumpi cu...

Preturile sar in aer in toate sectoarele: Carburantii se vor scumpi cu 3%, curentul electric si gazele cu 20%!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ieftinire semnificativa a benzinei si motorinei in Romania

Preţurile carburanţilor au coborât sub 6,5 lei/l în toate...

Pretul petrolului a scazut dramatic. Noi tot cu benzina scumpa alimentam

Preţurile petrolului au atins luni minimele ultimelor nouă luni,...

Carburantii se vor scumpi cu 6% de la 1 ianuarie 2014, insa companiile petroliere vor fi obligate sa absoarba jumatate din aceasta scumpire, pentru a mentine consumul, astfel ca scumpirea la pompa va fi de doar 3%, a declarat analistul economic Ionel Blanculescu.

„Exista voci care vorbesc de o crestere explozibila a preturilor, insa piata regleaza cel mai bine lucrurile. Modificarile vor duce la o crestere de 6% a pretului carburantului, insa cam jumatate din aceasta majorare va fi absorbita de companiile care vand carburantul. Ele isi permit acest lucru, uitati-va ce profituri au, iar perspectiva scaderii consumului le va obliga pe companii sa suporte ele jumatate din scumpire. Astfel ca, la pompa, eu estimez ca va fi o crestere de 3%’, a aratat Blanculescu.

Curentul electric si gazele s-ar putea scumpi chiar cu 20% dupa introducerea impozitului pe retele, a declarat fostul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Acesta sustine ca ideea nu este una noua si s-au facut estimari privind impactul impozitului inca din vremea guvernarii PDL.

„In urma aplicarii impozitelor, se vor duce la bugetul statului sume foarte importante care in mod direct vor ajunge in pretul de energie si gaze. Dupa discutiile cu primarii, am discutat cu cei de la companiile de energie si gaze si au spus ca preturile la energie si gaze vor creste cu pana la 20%”, a declarat fostul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Sursa: agerpres.ro

Ultimele stiri