30.3 C
București
luni, iunie 17, 2024
AcasăStirea zileiOltPrimar PSD luat de mascati chiar din biroul de la primarie! E...

Primar PSD luat de mascati chiar din biroul de la primarie! E acuzat ca a furat 200.000 de lei bani publici!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Primarul comunei Draghiceni, Stefan Viorel Soanca, a fost retinut joi dupa-amiaza, potrivit unor surse, el fiind cercetat intr-un dosar de abuz in serviciu si delapidare instrumentat de politistii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt.

Edilul a fost adus la audieri joi dimineata, in urma unor perchezitii domiciliare efectuate la Primaria Draghiceni si la administratorii unor firme care au avut relatii contractuale cu institutia publica.

Perchezitiile au vizat „documentarea activitatii infractionale a unor persoane care, in perioada 2015 — 2016, in calitate de reprezentanti ai unor institutii publice si administratori ai unor societati comerciale, ar fi receptionat lucrari de constructie fictive, in cadrul unor contracte publice, cauzand un prejudiciu bugetului de stat in valoare de aproximativ 200.000 de lei”, precizeaza un comunicat al IPJ Olt.

Perchezitiile au fost efectuate intr-un dosar de abuz in serviciu si delapidare, fiind ridicate mai multe documente. Anchetatorii au estimat ca prejudiciul cauzat bugetului de stat prin receptionarea unor lucrari de constructie fictive in cadrul unor contracte publice se ridica la aproximativ 200.000 lei.

Conform unor surse judiciare, Stefan Viorel Soanca ar fi receptionat lucrari de constructii fictive la Caminul cultural si la sediul Primariei si ar fi cultivat, in folos personal, terenuri agricole apartinand administratiei locale.

Primarul urmeaza sa fie prezentat vineri magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

Ultimele stiri