Acasă Romani in strainatate Primarul unui mare oras din Germania: Sa plece toti romanii si bulgarii...

Primarul unui mare oras din Germania: Sa plece toti romanii si bulgarii de aici!

16
Primarul orașului Duisburg din Germania s-a săturat de conflictele zilnice și de rata crescută a șomajului. Edilul spune că vinovați de acest lucru sunt românii și bulgarii. Primarul ar prefera chiar să dubleze numărul sirienilor, cu condiția ca românii și bulgarii să plece.

Sören Link a vorbit despre problemele cu care se confruntă orașul său, într-un interviu pentru o publicație germană.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

”Est-europenii nu vin toți la Duisburg ca să muncească”, a precizat primarul, potrivit Observator.tv.

Link a mai declarat că Duisburg este un oraș cu o rată de șomaj de peste 12% și că românii și bulgarii s-ar duce ”în altă parte” dacă chiar ar vrea să muncească, potrivit ziarulromanesc.de.

În schimb, ei ”vin la Duisburg datorită condițiilor favorabile de locuit și a infrastructurii bune”, a spus primarul într-un interviu acordat portalului de știri Der Westen.

Link s-a arătat contrar prezenței est-europenilor încă de acum doi ani când, pe timpul unei conferințe privind refugiații, a spus: ”Mi-ar plăcea să dublez numărul sirienilor, dacă aș putea trimite de aici câțiva est-europeni”.

Apoi politicianul și-a cerut scuze, spunând că nu a ales cele mai fericite cuvinte și că nu a vrut să rănească pe nimeni personal.

Acum, chiar înainte de alegerile locale pentru primărie, care coincid cu alegerile generale de pe 24 septembrie, a uitat de regrete și a spus în interviu că la acea vreme a primit ”un puternic sprijin al publicului” pentru declarațiile legate de sirieni și est-europeni. 

Articolul precedentVesti surprinzatoare de la Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarea perioada?
Articolul următorMinistrul Agriculturii la masa: cu porcul in portbagaj!