Acasă Stirea zilei Vesti surprinzatoare de la Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarea perioada?

Vesti surprinzatoare de la Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarea perioada?

19
Vreme însorită şi mai caldă că vineri găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei. Vineri au fost temperaturi cuprinse între 22 şi 25 de grade, sâmbătă se pot atinge şi 30 de grade la Iaşi.

Aerul cald ajunge şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Şi pe aici va fi vreme bună, cu temperaturi în creştere semnificativă faţă de vineri.

Situaţia nu este la fel de bună în vestul ţării. Aici o să plouă temporar şi atmosfera va fi destul de schimbătoare. Chiar şi aşa, temperaturile pot să crească uşor faţă de vineri. La noapte, norii se risipesc.

În ţinuturile centrale, vremea se face mai caldă; prindem şi câteva ore cu soare, dar la noapte este posibil să plouă.

Ploi şi vreme schimbătoare aşteptăm şi în cea mai mare parte a Olteniei. Temperaturile scad în vestul provinciei, dar ajung la 30 de grade în zona Râmnicu Vâlcea.

În Muntenia, vremea se anunţă frumoasă şi neobişnuit de caldă. În Lunca Dunării se pot înregistra şi 33 de grade. Pe seară şi la noapte este posibil să plouă.

În Bucureşti, cam aceeaşi situaţie. Vremea caldă continuă. Sâmbătă se mai încălzeşte puţin, se ating 32 de grade şi vor mai fi răbufniri ale vântului. Pe seară cresc şansele de averse, barometrele rămân la valori modeste.

La munte, în această dimineaţă prindem câteva ore însorite, dar după prânz o să plouă local, întâi în Apuseni şi în Munţii Banatului, apoi şi în restul zonelor. Vântul prinde putere şi temperaturile cresc faţă de vineri.

Pe litoral, sâmbătă se anunţă o zi excelenţă pentru plajă cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius. În apa mării se vor înregistra cel mult 21 de grade, vântul va sufla moderat iar pe timpul nopţii e posibil să vină averse cu fenomene electrice.

În zona Bucureştiului, vremea caldă continuă. Sâmbătă se încălzeşte încă puţin, se ating 31-32 de grade şi vor mai fi răbufniri ale vântului. Pe seară cresc şansele de averse, barometrele rămân la valori modeste.

Duminică vom avea parte de cer senin, vânt domol, presiunea atmosferică creşte puţin şi o să avem doar 30 de grade.

Luni, nu se răcoreşte, ci dimpotrivă. Aerul se încinge mai tare, norii nu prea apar şi temperatura ajunge la 33 de grade la umbră.

Marţi, arşiţa se înteţeşte. Vor fi 34 de grade la umbră, soare şi atmosfera de cuptor la amiază.

La munte, în această dimineaţă prindem câteva ore însorite, dar după prânz o să plouă local întâi în Apuseni şi în Munţii Banatului, apoi şi în restul zonelor. Vântul prinde putere şi temperaturile cresc faţă de ieri.

Duminică, ploile se răresc, va fi vreme bună în ansamblu şi vântul va împrăştia treptat norii.

Luni se anunţă cer senin şi o încălzire perceptibilă, vânt insistent şi ceva ploi în masivele vestice la finalul nopţii de luni spre marţi.

Că urmare, ziua de marţi aduce aer rece şi averse în masivele vestice şi sud-vestice. În restul zonelor montane va fi în continuare soare şi neobişnuit de cald.

La mare, deşi sezonul este la final, vremea parcă ne face în ciuda şi rămâne caldă şi frumoasă. Sâmbătă: program prelungit de plajă, dar şi ceva nori de ploaie pe timpul nopţii.

Multe ore cu soare prindem şi duminică temperaturile mai urcă puţin şi briza se menţine activă.

Vreme însorită va fi şi luni, dar vântul prinde putere şi maximele pierd câteva grade prin staţiuni.

Marţi se face şi mai cald, cerul rămâne senin şi vântul va mai avea răbufniri.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos