23.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăStirea zileiPrimul medicament din lume care stimuleaza cresterea dintilor a fost testat cu...

Primul medicament din lume care stimuleaza cresterea dintilor a fost testat cu succes

in:

Stiri pe acelasi subiect

Medicamentul revoluționar pentru cancerul pulmonar

Un medicament revoluționar a fost aprobat pentru anumite tipuri...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Un medicament cu anticorpi care inhiba proteina care suprima cresterea dintilor si care actioneaza asupra acestor muguri si le stimuleaza cresterea a fost dezvoltat cu succes in Japonia.

O echipa de oameni de stiinta condusa de un startup farmaceutic japonez a dezvoltat un medicament care sa stimuleze cresterea de noi dinti in ceea ce este o premiera mondiala. Cercetatorii ar sper ca pot introduce pe piata pana in 2030 acest medicament.
Toregem Biopharma, finantat de Universitatea din Kyoto, urmeaza sa inceapa studiile clinice pe adulti sanatosi in jurul lunii iulie 2024 pentru a confirma siguranta medicamentului, dupa ce echipa a reusit sa creasca noi dinti la soareci in 2018.

Majoritatea oamenilor au „muguri de dinti” care au potentialul de a deveni un nou dinte, pe langa dintii de lapte si cei permanenti, desi de obicei mugurii nu se dezvolta si ulterior dispar.

In 2018, echipa a administrat medicamentul si dihorilor, care au atat dinti de lapte, cat si dinti permanenti similari oamenilor iar acestora le-au crescut dinti noi.

Echipa planuieste sa organizeze un studiu clinic pentru medicament din 2025 pentru copiii intre 2 si 6 ani cu anodontie, care se nasc fara unii sau toti dintii permanenti. Copiilor li se va injecta o singura doza pentru a induce cresterea dintilor.

Exista, de asemenea, sperante ca in viitor adultii care si-au pierdut dintii din cauza cariilor pot folosi cu succes acest medicament.

„Lipsa dintilor unui copil poate afecta dezvoltarea osului maxilarului”, a spus Katsu Takahashi, co-fondatorul Toregem Biopharma si seful departamentului de stomatologie si chirurgie orala la Spitalul Kitano din Osaka.

„Speram ca medicamentul va servi drept cheie pentru rezolvarea acestor probleme”, a spus el.

Ultimele stiri