13.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăStirea zileiMehedintiPrivit din satelit, acest loc din Romania arata CA O PIRAMIDA in...

Privit din satelit, acest loc din Romania arata CA O PIRAMIDA in trei colturi! Cine a construit-o si CE ROL are ea?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Mulți „învață” Legendele Olimpului după varianta grecească unde toți zeii și poveștile lor au fost mutate mult către sud, în Grecia. Adevărul este că în România a fost țara zeilor civilizatori (Uran, Saturn) care s-au războit cu Zeus (Joe, în scrierile vechi). Puțini știu că aproape de municipiul Drobeta Turnu Severin, în arealul Parcului Natural Porţile de Fier, stă ascunsă o comoară nepreţuită, o zonă istorică care dacă ar fi pusă în valoare aşa cum trebuie ar atrage în zonă mii de turişti.

Pe Dealul Crucii din Gura Văii se găseşte un altar creştin, care se vede din satelit ca o piramidă în trei trepte. Pe acest platou, se găseşte crucea Sfântului Cuvios Petru, care ar fi sihăstrit şi ar fi murit în aceste locuri, scrie adevarul.ro și preluat de antena3.ro.

Se presupune că ar fi un altar megalitic dedicat lui Saturn, apoi lui Zamolxes şi a altor divinităţi pelasge din epoca neoliticului timpuriu al civilizaţiei Danubiana (6.400 – 3.300 i.Hr. Saturn era regele zeificat al pelasgilor, strămoșii dacilor și românilor).

La est, pe Valea Oglănic se găseşte stânca megalitică “Ogrănic” (cca. 3.000 Î.Ch.), identificată ca un Sfinx, ce vine din sanscrita veche (“cel cu faţa către zei”), iar la vest zona este marcată de Muntele Sacru, identificat prin realizările megalitice “Moşul” şi consoarta sa “Baba”, a caror mesaj s-a pierdut de-a lungul timpului, de la civilizaţia pelasgă la cca 9.000 Î.Ch.

646x404-2

    (FOTO Alexandra Georgescu)

Multe legende vorbesc şi despre prezenţa legendarului erou Hercule în zonă. În lucrarea sa „Dacia Preistorică”, Nicolae Densuşianu susţine că în apropiere de cataractele Dunării, lângă Porţile de Fier, s-ar afla columnele lui Hercule. De altfel, de pe acest platou paleocreştin din Dealul Crucii se pot vedea Coloanele lui Hercules pe malul sârbesc al Dunării.

Multe legende vorbesc şi despre prezenţa legendarului erou Hercule în zonă. În lucrarea sa „Dacia Preistorică”, Nicolae Densuşianu susţine că în apropiere de cataractele Dunării, lângă Porţile de Fier, s-ar afla columnele lui Hercule. De altfel, de pe acest platou paleocreştin din Dealul Crucii se pot vedea Coloanele lui Hercules pe malul sârbesc al Dunării.

646x404-1

    

Potrivit legendei, pentru a scăpa de mânia Herei, consultând oracolul din Delphi, Hercule ajunge să îi slujească vreme de 12 ani lui Eurystheus. Cu acest prilej el săvârşeşte celebrele munci, iar cea de a zecea muncă a lui Hercule are legătură cu insula Ada Kaleh (aproape de actualul municipiu Drobeta Turnu Severin).

Ajungând pe Oceanos Potamos sau Istru sau Dunăre, acolo unde se afla insula Erythia sau Ada Kaleh, Hercule a ridicat în munţi două coloane, una în faţa celeilalte pentru a marca această călătorie care urmărea aducerea boilor lui Geryon, la porunca lui Eurystheus.

În final, eroul reuşeşte să aducă boii lui Geryon, ucigând câinele cu două capete Orthrus şi pe uriaşul Eurythion, care păzea animalele.

Densuşianu mai susţine că poziţia Columnelor lui Hercule în apropiere de Cataractele Dunării şi de Porţile de Fier o mai confimă o veche tradiţie populară:

„După cum ne spune Pliniu, indigenii de lângă Columnele lui Hercule povesteau că odată în aceste locuri munţii dim ambele părţi erau împreunaţi prin o catenă neîntreruptă şi că Hercule tăind apoi jugul acestor înălţimi a lăsat să curgă oceanul şi marea, care era deschisă şi în modul acesta el a schimbat faţa naturii”.

Asociaţia „Răchitan Gura Văii” aşteaptă un răspuns pozitiv din partea Consiliului Ştiinţific al Parcului Natural Porţile de Fier  în privinţa redeschiderii publicului larg a vechiului traseu către Crucea Sfântului Cuvios Petru.

Ultimele stiri