Acasă ACTUALITATE Procurorii DNA au descins la Guvern, de unde au ridicat mai multe...

Procurorii DNA au descins la Guvern, de unde au ridicat mai multe documente! Cine e tinta?

14

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au efectuat, luni, percheziții la sediul Guvernului, surse judiciare, declarand ca acestia au verificat diferite documente și au ridicat și câteva dosare.

11 procurori au fost în sediul Guvernului, ei stand de vorbă cu mai mulți angajați ai Executivului, pe care i-au și legitimat.

„Descinderea s-a făcut pe baza unui mandat de percheziţie. Dacă cineva a fost supus unor alte rigori decât cele legale, se poate sesiza Inspecţia Judiciară. Aşteptăm de la această instituţie concluzii motivate”, a spus avocatul Cristian Ene, citata de stiripesurse.ro.

Se pare, conform surselor judiciare, că vizat de percheziții a fost Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, un cunoscut apropiat al lui Liviu Dragnea. Interesant este faptul că acesta fusese demis de Sorin Grindeanu, pe finalul mandatului său, iar Victor Ponta îi luase locul. Atunci s-au făcut amenințări cu plângeri penale la DNA.

O altă țintă a procurorilor a fost sediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. Acesta se află tot la Palatul Victoria și e condus de Viorel Ilie, numit nou în guvernul Mihai Tudose.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos