Acasă ACTUALITATE Iohannis ii scoate in pensie pe generalii lui Basescu din SRI. Echipa...

Iohannis ii scoate in pensie pe generalii lui Basescu din SRI. Echipa lui Coldea pleaca din SRI!

11

Preşedintele Klaus Iohannis a surprins luni pe toata lumea parafand actele prin care oamenii lui Basescu si ai lui Coldea ies fortat la pensie din sistem. Practic Iohannis a semnat luni decretele de trecere în rezervă a zece generali din cadrul SRI, însă supriza vine prin faptul ca trecerea în rezervă nu a fost însoţită, în niciunul dintre cazuri, şi de acordarea unui grad militar superior celui avut în timpul activităţii.

Cei zece generali trecuţi în rezervă sunt:

General de brigadă – cu o stea Zărnescu Daniel, general de brigadă – cu o stea Ceauşu Gheorghe, general de brigadă – cu o stea Cozma Sorin-Gabriel, general de brigadă – cu o stea Istode Elena, general de brigadă – cu o stea Stan Viorel-Adrian, general de brigadă – cu o stea Morgoş Marioara, general de brigadă – cu o stea Babiuc Vasilică, general de brigadă – cu o stea Văleanu Cornel, general de brigadă – cu o stea Posaştiuc Emilia-Cristina, general de brigadă – cu o stea Stoica Constantin-Marius.

SRI a refuzat să precizeze dacă pensionările vin ca urmare a cererilor generalilor sau la propunerea directorilor.

Mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului au anunţat, conform Mediafax, că miercuri va fi adoptată o OUG care prevede schimbarea modului de calcul al pensiilor, aceasta urmând să intre în vigoare pe 15 septembrie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos