Acasă ACTUALITATE Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti: Dragnea a beneficiat de documente furate de...

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti: Dragnea a beneficiat de documente furate de SRI din DNA!

15

Declaraţia dată de liderul PSD, Liviu Dragnea, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Răducu Preda a fost judecat pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională „ridică semne de întrebare asupra credibilităţii“, susţin acum judecătorii. Declaraţia viza o notă SRI despre firma Tel Drum care fusese fotografiată în DNA de un poliţist corupt, potrivit Adevărul.

Magistraţii care au analizat dosarul de corupţie au transmis în motivare o concluzie tranşantă: Fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Valentin Răducu Preda (PSD), voia să-i pună „cât mai repede” la dispoziţia lui Liviu Dragnea, documentele clasificate emise de SRI care priveau societatea Tel Drum. Este vorba de cazul poliţistului care lucra la Serviciul Specialişti din DNA, comisarul – şef Dan Manolachi, acuzat că furniza informaţii din anchetele procurorilor.

„Martorul Dragnea Nicolae-Liviu a manifestat, însă, prudenţă, evitând să ia legătura direct cu inculpatul Preda Răducu-Valentin, tocmai cunoscând împrejurarea că acesta, într-o atitudine servilă, se află în posesia unui document clasificat. De altfel, precizarea şi justificarea unui ministru către angajatul său de la cabinet că va veni inculpatul Preda Răducu-Valentin cu documentele privind proiectul «Strategia Dunării», aşa cum a declarat la urmărirea penală, ridică semne de întrebare asupra credibilităţii martorului Dragnea Nicolae-Liviu, care a afirmat că nu ştia nimic despre cercetarea sa penală şi despre documentul clasificat”, susţin magistraţii în motivare.

Dan Manolachi a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi luare de mită, în timp ce Valentin Răducu Preda a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă şi complicitate la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, scriu cei de la Adevărul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos