Acasă ACTUALITATE Rusia tuna si fulgera la adresa Romaniei: Sunteti marioneta SUA! Melescanu a...

Rusia tuna si fulgera la adresa Romaniei: Sunteti marioneta SUA! Melescanu a evitat sa aterizeze la Moscova!

16

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a denuntat din nou interdictia aeriana, acuzand Romania ca este „o marioneta a SUA” iar deputati rusi cer restrictii pentru curse aeriene romane, scrie ziare.com.

In plus, Rogozin sustine ca avionul ministrului roman de Externe, Teodor Melescanu, a evitat o escala in Moscova.

Intr-un interviu acordat postului Rossia 24, Rogozin a vorbit iar despre interdictia privind tranzitarea spatiului aerian al Romaniei de catre avionul sau si decizia Chisinaului de a opri intrarea in Republica Moldova a unor cetateni rusi.

„Consider ca aici sunt implicate mai multe parti… Este vorba in primul rand de grupul mafiot care se afla in spatele guvernarii din R.Moldova si care este constient de faptul ca are acum probleme cu legea – pentru ei era important sa fie de aceeasi parte a baricadei cu Occidentul. Ei au pus la cale provocarile impotriva artistilor nostri, impotriva trupelor de mentinere a pacii”, a declarat Dmitri Rogozin, potrivit editiei moldovene a agentiei Sputnik.

Mai multi cetateni rusi, inclusiv artisti si un parlamentar, au fost opriti joi sa intre in Republica Moldova, situatie care a atras critici vehemente din partea presedintelui prorus Igor Dodon si a vicepremierului Rusiei, Dmitri Rogozin, care a catalogat situatia drept „rusinoasa”. Deputatul rus Pavel Sperov si un grup de artisti care urmau sa mearga in regiunea separatista moldoveana Transnistria pentru festivitati organizate la 25 de ani de la inceperea operatiunii ruse de mentinere a pacii au fost opriti joi pe Aeroportul din Chisinau si au plecat inapoi in Rusia.

Rogozin a continuat in interviul pentru Rossia 24 cu noi acuzatii la adresa Romaniei.

„Pe de alta parte, este Romania, care a devenit acum in mod evident o marioneta a SUA si care, contrar simtului realitatii si intereselor sale de securitate, a amplasat pe teritoriul sau sistemul de aparare antiracheta”, a adaugat Dmitri Rogozin.

In acelasi timp, Dmitri Rogozin a declarat ca, pe fondul tensiunilor bilaterale, avionul ministrului roman de Externe, Teodor Melescanu, a evitat o escala in Rusia.

„Avionul ministrului urma sa faca escala in Moscova, dar a ales o alta ruta”, a dezvaluit Dmitri Rogozin, fara o oferi insa detalii despre acest incident.

Nici din partea Ministerului roman de Externe nu exista o reactie pana in acest moment, insa pe site-ul institutiei se poate observa ca Melescanu tocmai a efectuat o vizita in Kazahstan.

Deputati rusi cer interdictii de zbor pentru avioanele romane care tranziteaza Rusia

Oleg Nilov si Aleksei Juravlev, membri ai Dumei de Stat (Camera inferioara a Parlamentului rus), au cerut explicatii din partea Romaniei si „masuri simetrice” – interdictii de zbor pentru avioanele romane care tranziteaza spatiul Rusiei.

Grigori Karasin, adjunct al ministrului rus de Externe, a avut un ton moderat, precizand ca masurile de retorsiune vor fi analizate abia dupa oferirea explicatiilor de catre Bucuresti.

Sambata, Dmitri Rogozin a denuntat „cascadoria rusinoasa” a autoritatilor romane, care au interzis tranzitul avionului sau, cerand o analiza a Moscovei asupra incidentului, urmata de „masuri dure de retorsiune” impotriva Romaniei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos