Acasă ACTUALITATE Scandalul amenintarilor din Rusia: Romania a fost tradata de trei tari NATO...

Scandalul amenintarilor din Rusia: Romania a fost tradata de trei tari NATO si UE!

19

Polonia, Ungaria și Slovacia au lăsat în aer România în scandalul Rogozin permițând survolarea avionului rusesc la bordul căruia se află vicepremierul rus Dmitri  Rogozin, a declarat sâmbătă seară la Realitatea TV fostul ministru de externe Cristian Diaconescu.

Cele trei țări sunt membri ai NATO și UE și ar fi trebuit să se supună sancțiunilor impuse Rusiei, dar nu au făcut-o.

Polonia are un parteneriat strategic cu România, scrie flux24.ro.

România trebuie să discute cu partenerii săi astfel de poziționări, nu public, ci discret, deoarece ne aduc prejudicii, a susținut Diaconescu.

Cursei regulate S7-157 pe ruta Moscova-Chișinău i-a fost interzis accesul în spațiul aerian al României de către serviciul de gestionare a traficului aerian pe motiv că la bordul său se afla o „persoană aflată pe lista sancțiunilor” UE. Dmitri Rogozin este unul dintre oficialii ruși care au interdicție de călătorie în Uniunea Europeană încă din mai 2014.

Avionul lui Dmitri Rogozin a survolat Belarus, Polonia, Slovacia şi Ungaria.

Potrivit aeroportului de la Chișinău, aeronava a fost redirecționată către Minsk, după ce a survolat un timp spațiul aerian al Ungariei. Din capitala belarusă, vicepremierul s-a întors la Moscova cu o cursă Aeroflot.

În decembrie 2016, atunci când avionul care îl transporta pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, de la Moscova spre Chişinău autorităţile române au permis, totuşi, traversarea spaţiului aerian, după ce nu a putut ateriza în Republica Moldova din cauza ceţii.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a explicat, la acel moment, că avionul la bordul căruia s-a aflat vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, era unul civil, aparţinând AEROFLOT, şi efectua o cursă regulată, situaţie în care nu se aplică regimul de sancţiuni instituit la nivelul UE.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos