Acasă Social Procurorii si judecatorii vor preda educatie civica elevilor intre 6 si 18...

Procurorii si judecatorii vor preda educatie civica elevilor intre 6 si 18 ani!

Procurorii si judecatorii vor preda educatie civica elevilor intre 6 si 18 ani, in urma semnarii unui protocol intre reprezentantii Ministerului Educatiei si cei ai Justitiei.

Protocolul a fost semnat de ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, presedintele CSM, Oana Schmidt-Haineala, si procurorul general Tiberiu Nitu.

Potrivit protocolului, institutiile semnatare vor realiza un program de educare a elevilor din invatamantul preuniversitar in spiritul respectului fata de lege, al echitatii sociale si atitudinii civice.

Semnatarii protocolului isi propun ca educatia juridica sa inceapa inca de la varsta de integrare a copilului in invatamantul obligatoriu prin facilitatea accesului la cunostinte elementare de drept. Astfel, elevii vor avea ocazia sa afle de la procurori si judecatori informatii legate de legislatie, principii si norme civice si vor avea posibilitatea sa viziteze instantele si parchetele, sa participe la concursuri cu teme juridice si la mese rotunde.

Procurorii, judecatorii si personalul de specialitate care vor participa la aceste activitati vor fi selectati de reprezentantii Ministerului Public si de cei ai Consiliului Superior al Magistraturii.

„Semnam acest protocol pentru a introduce o noua dimensiune in scoala romaneasca, respectiv sa-i ajute pe elevi sa inteleaga mai bine ce inseamna legea, justitia, care sunt institutiile conform Constitutiei responsabile pentru aplicarea legii, care sunt procedurile. Cu cat ii facem pe elevi mai constienti despre aceste lucruri mai devreme cu atat este mai bine. Protocolul de azi isi propune sa avem o serie de lectii deschise cu reprezentati ai institutiilor prezente aici”, a spus Pricopie, cu ocazia semnarii protocolului.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRomania a fost zguduita de un nou CUTREMUR in aceasta dimineata!
Articolul următorTransportul cu metroul se SCUMPESTE cu 25%-33%! Vezi noile tarife