8 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiProf. dr. Alexandru Rafila: Aproape 10% din populatia Romaniei a trecut prin...

Prof. dr. Alexandru Rafila: Aproape 10% din populatia Romaniei a trecut prin coronavirus si s-a imunizat

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Profesorul dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că în momentul de față ne aflăm foarte aproape de atingerea unui vârf al pandemiei de COVID-19 în România. Acesta dezvăluie că mulţi români au trecut deja prin boală, deşi procentul încă nu este de 10%.

„Cred că ne aflăm cu o săptămână sau 10 zile înaintea de atingerea unui număr maxim de cazuri noi înregistrate zilnic. De fapt, toată lumea a spus același lucru, având în vedere că în ciuda recomandărilor, în această perioadă a sărbătorilor de Paște, lumea s-a mișcat mai mult. Au fost mai multe interacțiuni. Noi am văzut interacțiunile din zona publică, din piețe, din magazine. Probabil că au existat interacțiuni și la nivelul familiilor. Important e să vedem ce se va întâmpla peste o săptămână. Să sperăm că nu vom depăși numărul de cazuri noi cu mai mult de 600-700-800 de cazuri înregistrate zilnic. Apoi, sper să intrăm pe un teren descendent. E important și ce facem în această săptămână. Lumea își dorește să afle care vor fi măsurile de relaxare. Acest lucru va fi posibil când o să avem o scădere susținută a numărului de cazuri. Măsurile ar trebui luate bazându-ne și pe acest element, al evoluției locale. Dacă discutăm de Suceava, unde avem un sfert din cazurile din România, e foarte mult. Atunci sigur că nu poți să relaxezi măsurile până nu se întâmplă și acolo să avem acest teren descendent”, a declarat Rafila la Antena 3.

Alexandru Rafila dezvăluie că procentul celor care „au trecut prin boală” este sub 10% din totalul populaţiei, însă mortalitatea nu este încă mare. „Măsurile care au fost luate au fost luate la timp şi, chiar dacă nu au fost perfecte, au dat nişte rezultate palpabile”, a afirmat Rafila.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a mai declarat că a crescut intr-un ritm accelerat capacitatea de diagnostic molecular, singura modalitate de diagnosticare recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În luna iunie, după ridicarea măsurilor de distanţare, ar urma să fie făcute teste serologice pe scară largă, pentru a se vedea în ce măsură populaţia este imunizată.

Ultimele stiri