Acasă Stirea zilei Profesori cu nota 5 la titularizare. Sute de posturi didactice, neocupate

Profesori cu nota 5 la titularizare. Sute de posturi didactice, neocupate

37

Un numar de 222 de posturi didactice complete sunt neocupate in scolile din judetul Mures. Seful ISJ, Stefan Somesan, spune ca este vorba inclusiv de unele de invatatori si educatori care ar putea ajunge sa fie ocupate de cadre didactice care nu au obtinut nici 5 la concursul de titularizare.

Inspectorul scolar general al judetului Mures, stefan Somesan, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca in judet exista 222 de posturi complete neocupate pentru care in aceasta saptamana va fi organizat concurs in vederea suplinirii.

„In legatura cu posturile didactice, in prezent avem 222 de posturi complete, intregi, neocupate – din care 74 de invatatori si 55 de educatoare – si inca 443 incomplete, care pornesc de la doua ore, trei ore, patru ore”, a spus el, precizand ca ultimele cazuri nu reprezinta o situatie ingrijoratoare, „pentru ca pentru fiecare din acestea exista solutii locale, in fiecare scoala”.

„Probleme sau emotii avem pentru cele 222 de posturi, pentru ca e vorba de posturile de invatatori si educatoare unde efectiv nu s-a intalnit optiunea cu oferta si aceasta chestiune se perpetueaza de la an la an. Avem cadre, dar nu sunt acolo unde sunt posturile si ne trezim cu aceasta situatie. De aceea vom ajunge uneori, desi n-am vrea, la ocuparea acestor posturi cu cadre care n-au obtinut media 5, care din nou vor intra intr-un concurs incat sa ajunga sa ia si ele nota 5. Concursurile acestea se vor organiza in etapa urmatoare, pentru asa numitii suplinitori – si calificati, dar si necalificati, daca vom ramane in astfel de situatii. Pana sambata, inclusiv duminica, poate avea loc acest concurs ca sa putem ocupa si aceste posturi”, a spus Somesan.

Adriana Blaga, responsabilul cu resurse umane din ISJ Mures, a precizat, in aceeasi conferinta de presa, ca posturile neocupate sunt in toate zonele, inclusiv la orase. „Nu sunt toate in mediul rural, chiar si in mediul urban sunt posturi de educatoare in limba germana, invatatoare in limba germana sau chiar invatatoare in limba romana. Sunt inca posturi neocupate in toate zonele”, a spus Blaga.

Ea a precizat ca, pe de alta parte, exista o serie de cadre didactice care au luat note peste 5, dar care nu au fost repartizate pentru ca nu au dorit locurile respective. O parte dintre acestea nici nu s-au inscris la sesiunea de repartizare din luna aprilie, dar probabil vor veni in aceasta saptamana sa se inscrie, a spus Blaga.

„Niciodata n-am ramas fara cadre didactice, totdeauna s-au gasit cadre didactice, chiar si pentru cel mai indepartat sat. si cei in curs de calificare (studenti, – n.r.) pot participa saptamana aceasta la concursul de suplinire”, a adaugat Blaga. Potrivit conducerii ISJ Mures, institutia poate organiza lunar concurs pentru ocuparea unor posturi didactice care se elibereaza in perioada anului scolar, din diverse motive, precum concedii medicale sau plecari in strainatate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAfacerea anului in telecomunicatii: licitatia pentru 4G
Articolul următorDan Negru, dorit de turci la Istanbul!