Acasă Romani in strainatate Profesorul român Sergiu Pașca a fost desemnat cercetătorul anului 2021 în lume!

Profesorul român Sergiu Pașca a fost desemnat cercetătorul anului 2021 în lume!

1078

Românul Sergiu Paşca, profesor asociat la Universitatea Stanford, una din cele mai prestigioase din lume, a fost desemnat cercetătorul anului 2021 de Societatea internaţională de cercetare în domeniul schizofreniei (SIRS).

Sergiu Paşca, originar din orașul Aiud, a studiat medicina în România, înainte de a se muta în Statele Unite în 2009. La doar 31 de ani a reuşit să deţină propriul laborator (Pasca Lab) la una dintre cele mai mari şi mai importante universităţi din lume.

A primit în total aproape 20 de premii şi distincţii din partea unor organizaţii şi societăţi din domeniul medical.

În 2019 a obţinut un sprijin de 2,5 milioane de dolari de la proprietarul Facebook, Mark Zuckerberg, pentru finanţarea cercetărilor sale.

Paşca a dezvoltat unele dintre primele modele de boală prin derivarea neuronilor din celulele pielii prelevate de la pacienţii cu tulburări de neurodezvoltare genetică. Laboratorul său a aplicat aceste modele pentru a obţine informaţii noi despre fiziologia umană, evoluţia şi mecanismele bolii şi a sprijinit cercetătorii din întreaga lume în învăţarea şi implementarea acestor tehnici, explică SIRS pe site-ul său.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos