Acasă Social Prognoza meteo.Vezi cum se anunta vremea in urmatoarele doua saptamani

Prognoza meteo.Vezi cum se anunta vremea in urmatoarele doua saptamani

236

Iarna intra usor-usor in Romania, meteorologii prognozand o racire accentuata a vremii, in anumite regiuni din tara, in intervalul 19 noiembrie-2 decembrie. Potrivit unei informari emise de Agentia Nationala de Meteorologie, in urmatoarele doua saptamani, vor cadea si primii fulgi de zapada.

 

BANAT

Vremea se va raci usor in primele trei zile, apoi variatiile termice de la o zi la alta vor fi minore pana pe 27 noiembrie, astfel incat valorile termice maxime se vor situa, in medie, in jurul a 12 grade. In intervalul 28 noiembrie – 2 decembrie, acestea vor scadea de la 10 spre 6 grade. Temperaturile minime se vor mentine usor pozitive pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, cu o medie de 2…3 grade, insa vor scadea de la 2 grade pana spre 0 grade intre 29 noiembrie si 2 decembrie. Probabilitatea de ploaie va fi redusa in prima saptamana, dar cu incepere din 24 noiembrie creste probabilitatea de ploaie. Doar in noaptea de 1 / 2 decembrie vor fi posibile si lapovite.

 

CRISANA

Se vor consemna doua procese de racire, primul intre 19 si 22 noiembrie, cand media temperaturilor maxime va fi de 10-12 grade, iar al doilea intre 28 noiembrie si 2 decembrie, cand media temperaturilor maxime va fi de 6-8 grade,. In perioada 23-27 noiembrie valorile termice maxime vor oscila in jurul valorii de 9 grade. Minimele termice nocturne se vor apropia de limita inghetului in primele doua zile, pe 23 noiembrie si din nou intre 29 noiembrie si 2 decembrie, iar in celelalte nopti nu vor cobori sub 2 grade. Pana pe 25 noiembrie probabilitatea de aparitie a precipitatiilor este foarte redusa. Apoi, vor fi precipitatii sub forma de ploaie, dar care, mai ales in cursul noptilor si spre sfarsitul intervalului celor doua saptamani, ar putea sa fie mixte.

 

TRANSILVANIA

Valorile termice maxime vor intra intr-o scadere destul de pronuntata in jurul datei de 28 noiembrie, urmand ca, pana la sfarsitul intervalului, sa ajunga la o medie de 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, cuprinse intre -2 si 0 grade, chiar mai coborate, pana spre -4 grade, intre 30 noiembrie si 2 decembrie. Vor cadea precipitatii slabe, mixte, cu o probabilitate mai ridicata de aparitie in a doua parte a intervalului. In jurul datei de 1 decembrie este posibila depunerea unui strat subtire de zapada.

 

MARAMURES

Temperaturile maxime se vor mentine, in medie, intre 10 si 12 grade, pana pe 22 noiembrie, apoi vor scadea treptat spre 4 grade. Mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse intre -2 si 0 grade, exceptand noptile de 26, 27 si 28 noiembrie , cand vor fi intre 0 si 1 grad. Precipitatiile vor incepe in jurul datei de 25 noiembrie si va exista posibilitatea transformarii ploilor in lapovita si ninsoare incepand cu 29 noiembrie.

 

MOLDOVA

Vor fi doua procese de racire usoara a vremii, primul intre 19 si 22 noiembrie, cand media temperaturilor maxime va scadea de la 9 la 7 grade, iar al doilea, intre 30 noiembrie si 2 decembrie, cand media temperaturilor maxime va tinde spre 3 grade. In perioada 23-29 noiembrie valorile termice maxime vor oscila in jurul valorii de 7 grade. Minimele termice nocturne vor cobori sub limita inghetului in noptile de 24, 25 si 26 noiembrie si din nou intre 30 noiembrie si 2 decembrie, iar in celelalte nopti pot fi usor peste 0 grade. Pana pe 25 noiembrie nu se asteapta precipitatii, apoi, va creste probabilitatea de aparitie a ploilor si lapovitelor sau chiar ninsorilor, insa acestea se contureaza a fi foarte slabe, incat eventualul strat subtire de zapada observat local va fi efemer.

 

DOBROGEA

Vremea se va raci usor, asa ca temperaturile maxime vor scadea de la 12 grade in prima zi, pana spre 8 grade pe 22 noiembrie. Apoi, variatiile termice de la o zi la alta vor fi minore, nu se va cobori sub 8 grade, iar in cele mai calde zile se vor atinge 10 grade. Temperaturile minime se vor mentine pozitive pe parcursul celor doua saptamani, cu o medie de 2-4 grade, mai ridicate pana la 5-6 grade in primele doua nopti. Intre 19 si 25 noiembrie, zilnic vor fi posibile ploi slabe sau burnite. Intre 26 noiembrie si 2 decembrie, va creste probabilitatea de aparitie ploilor.

 

MUNTENIA

Vremea se va mentine sub normalul termic al aceastei perioade, fara a se atinge valori termice prea coborate. Astfel, maximele vor fi de 10-11 grade in primele doua zile si apoi vor oscila in jurul a 8-9 grade, iar minimele termice se vor apropia de limita inghetului dar se vor mentine usor pozitive, chiar si in noptile mai reci. Vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 25 noiembrie si 2 decembrie.

 

OLTENIA

Vremea se va mentine usor sub normalul termic al acestei perioade. Temperaturile maxime vor fi, in medie, de 11-12 grade in primele doua zile, apoi vor scadea spre 9-10 grade pana pe 28 noiembrie si vor ajunge la 7 grade spre sfarsitul intervalului. Minimele termice se vor apropia de limita inghetului, dar se vor mentine usor pozitive, chiar si in noptile mai reci, valoarea caracteristica pentru intervalul celor doua saptamani fiind de 2 grade. Temporar va ploua in general slab, cu probabilitate mai mare dupa 24 noiembrie.

 

LA MUNTE

Intre 19 si 26 noiembrie, media valorilor termice maxime va scadea treptat de la 7 la 5 grade. Dupa 27 noiembrie, racirea vremii va fi ceva mai pronuntata, incat temperaturile maxime vor ajunge de la o medie de 4-5 grade, spre 0…2 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, iar procesul de racire treptata a vremii se va reflecta si asupra lor, caci vor tinde spre -5 grade la sfarsitul intervalului.

Precipitatiile vor avea o probabilitate mai ridicata de aparitie dupa 25 noiembrie si vor fi in general slabe. Vor fi predominant ploi la altitudini sub 1200 m si mai ales lapovite si ninsori in zonele mai inalte, unde se va depune un strat subtire de zapada.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos