Acasă Sanatate Ce alegi: asigurare privata de sanatate sau abonament medical? Vezi care sunt...

Ce alegi: asigurare privata de sanatate sau abonament medical? Vezi care sunt diferentele

123

Cea mai mare parte a populatiei nu stie care sunt diferentele clare intre un abonament medical si o asigurare privata de sanatate, de multe ori existand confuzii intre cele doua tipuri de servicii.

Zahal Levy, presedintele MediHelp International, arata care sunt cele mai importante deosebiri intre aceste produse. Informatiile de mai jos va pot ajuta sa luati o decizie corecta atunci cand doriti sa alegeti un anumit tip de serviciu medical.

“Diferenta esentiala dintre abonamentele medicale si asigurarile private de sanatate este aceea ca primele ofera acces limitat la un singur furnizor medical, iar cele din urma deschid o lume intreaga de posibilitati. Sistemul asigurarilor private de sanatate este subdezvoltat in Romania si multi cetateni nu stiu sau nu inteleg beneficiile pe care le-ar putea avea in urma utilizarii unui astfel de plan pentru ei sau familia lor”, spune Zahal Levy, presedintele MediHelp International.

Iata care sunt cele mai importante diferente dintre cele doua tipuri de planuri de ingrijire medicala:

a.Asigurarea privata de sanatate:

– Acoperirea: Internationala

– Furnizorul medical: Libertate de alegere

– Spitalizarea si costurile aferente: Incluse

– Limita de acoperire: > 1 mil EUR/an/membru

– Acoperirea pentru tratamentul cancerului:Inclusa

– Serviciile de transplant: Incluse

– Nasterea: Inclusa

– Medicatia: Inclusa

– Evacuarea aeriana de urgenta: Inclusa

– CT, RMN, PET scan: Incluse

b. Abonamentul medical:

– Acoperirea: Locala

– Furnizorul medical: Limitare la o singura retea

– Spitalizarea si costurile aferente: Nu sunt incluse

– Limita de acoperire:Limitata

– Acoperirea pentru tratamentul cancerului: Nu este inclusa

– Serviciile de transplant:Nu sunt incluse

– Nasterea: Nu este inclusa

– Medicatia: Nu este inclusa

– Evacuarea aeriana de urgenta: Nu este inclusa

– CT, RMN, PET scan:Nu sunt incluse

Abonamentul medical ofera acces limitat la un singur furnizor medical si nu acopera cheltuielile de spitalizare sau interventiile chirurgicale majore. Mai mult decat atat, cel mai important avantaj al unei asigurari private de sanatate este ca ofera acces la o gama larga de servicii medicale, puse la dispozitie de un numar mare de furnizori internationali, acoperind toate procedurile medicale importante. “Ne confruntam cu o situatie frustranta: pe deoparte, este sistemul national de sanatate care are multe lipsuri si nu ofera servicii de calitate pentru cetateni. Pe de alta parte este cetateanul care nu este dispus sa plateasca pentru un plan de asigurare de sanatate competitiv, dar care prefera sa plateasca la negru pentru serviciile medicale oferite de institutiile publice. Solutia pentru toate aceste probleme este o reforma fundamentala, aliniata cu situatia din tarile europene dezvoltate, care i-ar ajuta pe toti cei implicati in sistemul de sanatate national. Prin utilizarea facilitatior fiscale si reglementarilor europene, statul roman ar putea incuraja dezvoltarea companiilor private care ar oferi servicii medicale de calitate si de asemenea ar contribui prin impozitele platite la finantarea bugetului de stat”, adauga presedintele MediHelp International.

In Romania, piata abonamentelor medicale este evaluata in prezent la aproximativ 60 milioane euro, in timp ce piata asigurarilor private de sanatate este estimata la aproximativ 10 milioane euro.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos