8.7 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăEconomieProgramul Prima Casa e ISTORIE! Bancile refuza sa mai dea credite avantajoase...

Programul Prima Casa e ISTORIE! Bancile refuza sa mai dea credite avantajoase populatiei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un proiect Erasmus+ a adus împreună liceeni din București: “Motor! Acțiune! Implicare”

“Motor! Acțiune! Implicare” este un proiect Erasmus+ care, din...

Proiect de lege: Program de lucru flexibil pentru părinții cu copii sub 8 ani

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat faptul...

Piata imobiliara se prabuseste: Banca Națională cere Guvernului să oprească programul „Prima Casă”

Ponderea expunerilor totale ale băncilor persoane juridice române la...

Unele bănci au început deja o adevarată „revoltă“ pe segmentul creditelor imobiliare, chiar în toiul discuţiilor privind o nouă formă a legii dării în plată. Cea mai recentă decizie este cea a Alpha Bank de a elimina de pe site-ul său oferta Prima casă, după ce Raiffeisen a decis săptămâna trecută să majoreze avansul pe segmentul creditelor imobiliare standard.

În aceste condiţii, încotro se în­dreap­tă piaţa imobiliară? Spre un blocaj, consideră jucătorii din domeniu. Dacă exemplul Raif­fei­sen de a majora avansul cerut clienţilor pentru credite imobi­liare va fi urmat şi de alte bănci, iar unii dezvoltatori se aşteaptă ca acest lucru să se întâm­ple în perioada următoare, atunci pe pia­ţa imobiliară va apărea un blocaj, con­sideră jucătorii din piaţa de real estate.

„Dacă exemplul va fi urmat de alte bănci, atunci am putea vedea un blocaj în imobiliare. Spre exemplu cine va dori un apartament de 100.000 de euro va fi obli­gat să aibă deja un buget de 40.000 de euro, ceea ce este foarte greu în si­tu­a­ţia de faţă. Îşi vor mai permite cre­dite doar cei care deja deţin un imobil şi pe care vor dori să-l vândă pen­tru a ob­ţine ba­nii de avans“, con­si­deră Andreea Comşa, managing direc­tor al Premier Es­tate Manage­ment, care are în porto­foliu atât apartamente ieftine, pre­cum cele din Cartierul Solar din Ber­ceni, cât şi mai scumpe precum Asmita Gar­dens sau 49Gafencu, unde un apar­tament ajunge la câteva sute de mii de euro.

Mai multe pe ZF.RO.

 

Ultimele stiri