Acasă Economie O noua banca internationala vine in Romania!

O noua banca internationala vine in Romania!

16

Alior Bank isi poate incepe activitatea in Romania din 30 aprilie, conform autorizatiei obtinute de la BNR, banca poloneza devenind astfel a opta institutie straina de credit care isi inregistreaza o sucursala in Romania.

Alior este una dintre cele mai agresive banci din Polonia pe zona de retail, unde a semnat parteneriate strategice cu Tesco si T-Mobile. Banca va incerca sa exporte succesul si in Romania, in contextul semnarii acordului cu Telekom, pentru a oferi servicii bancare celor aproape 6 milioane de clienti ai operatorului telecom.

Alior Bank Varsovia – sucursala Bucuresti are sediul in Charles de Gaulle Plaza si a fost „inmatriculata” oficial in registrele BNR in data de 14 ianuarie, scrie wall-street.ro.


Citeste si:

Veste buna pentru ORICE ROMAN care vrea un credit la banca!

Lovitura ANAF pentru toti romanii care au carduri bancare! Si tu o sa patesti asta!


La final de septembrie, Alior Bank avea in Polonia circa 750 de unitati proprii, conform raportului financiar, dar – dupa fuziunea cu Meritum Bank si incheierea unor parteneriate cu Tesco si T-Mobile – ajunsese la aproape 1.600 de puncte de vanzare. Banca a raportat la 9 luni un profit net in crestere cu 22%, pana la 270 milioane de zloti (61,4 milioane de euro), si avea active de 8,5 miliarde de euro.

Parteneriatul cu T-Mobile, inceput in Polonia in mai 2014, a condus la cresterea bazei de clienti cu 235.000, iar proiectul prin care banca finanteaza achizitia de telefoane mobile a clientilor T-Mobile a dus la un flux de credite noi de 6,7 milioane de zloti (1,5 milioane de euro).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos