9.7 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăEconomieLovitura ANAF pentru toti romanii care au carduri bancare! Si tu o...

Lovitura ANAF pentru toti romanii care au carduri bancare! Si tu o sa patesti asta!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

ANAF-ul a terminat cu averile politicienilor si a inceput cu averile influencerilor!

ANAF-ul a terminat de verificat averile politicienilor si altor...

Atac rusesc cu rachete la granita Romaniei! Presedintele Iohannis: ”Sunt crime de război!”

Președintele României susține că atacurile rușilor pe Dunăre reprezintă...

Instituțiile de credit sunt obligate, din 2016, să comunice zilnic Fiscului lista celor care deschid ori închid conturi și închiriază casete de valori, potrivit noului Cod de procedură fiscală. Pentru punerea în practică a prevederilor, Fiscul a emis un proiect de ordin care le cere, în plus, băncilor să raporteze, după primul trimestru din 2016, și lista conturilor închise începând cu 1 ianuarie 2010 până la acea dată.

Conform noului Cod de procedură fiscală, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, instituțiile de credit trebuie să comunice, zilnic, Fiscului lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entități fără personalitate juridică ce deschid ori închid conturi, precum și datele de identificare ale persoanelor care dețin dreptul de semnătură pentru conturile deschise și lista persoanelor care închiriază casete de valori, scrie profit.ro.

Totodată, trebuie să informeze, la solicitarea Fiscului, pentru fiecare titular toate rulajele și/sau soldurile conturilor deschise, precum și informațiile și documentele privind operațiunile realizate.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat un proiect de ordin referitor la procedura de transmitere a datelor.


Citeste si:

ANAF il lasa FARA AVERE pe cel mai celebru MANELIST din Romania! Nu poate justifica SUTE DE MII de euro!

ANAF incepe operatiunea Revelion 2016! O armata intreaga de controlori SCHIMBA TINTA!


Potrivit acestuia, termenele de transmitere a rulajelor și/sau soldurilor conturilor este de maxim 5 zile lucrătoare pentru solicitările care vizează o perioadă de până la 3 ani și de maxim 10 zile lucrătoare pentru cele care vizează o perioadă mai mare de 3 ani. Informațiile și documentele privind operațiunile derulate prin conturi se transmit în maxim 25 zile lucrătoare.

Proiectul mai prevede că instituțiile de credit vor comunica și  lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entități fără personalitate juridică care au conturi închise în perioada 01.01.2010 – 31.03.2016, indiferent de data deschiderii, precum și datele de identificare ale persoanelor care au deținut/dețin dreptul de semnătură pentru acestea.

Documentul stabilește procedura prin care persoanele fizice, persoanele juridice și orice alte entități, care au obligația să transmită informații către Oficiul National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, vor furniza datele și ANAF, concomitent și pe același format.

 

Ultimele stiri