Acasă Economie Lumea in PRAGUL COLAPSULUI! Economia MONDIALA intra intr-o CRIZA FINANCIARA mai GRAVA...

Lumea in PRAGUL COLAPSULUI! Economia MONDIALA intra intr-o CRIZA FINANCIARA mai GRAVA ca cea din 2008!

Economia americană este la un pas de o „recesiune iminentă“, iar marile bănci îşi reduc estimările de creştere, scrie Ziarul Financiar. Pesimiştii de serviciu văd venind o criză mai gravă decât cea din 2008, în special din cauza derapajului economiei chinezeşti.

Strategii de la BNP Paribas cred că PIB-ul american nu a avansat deloc în ultimele trei luni ale anului trecut, în timp ce analiştii de la JPMorgan au calculat o creştere de doar 0,1%.

În acelaşi timp, pesimiştii de serviciu văd venind o criză mai gravă decât cea din 2008, în special din cauza derapajului economiei chinezeşti, iar marile bănci americane îşi fac „inventarul” pagubelor provocate de colapsul preţurilor petrolului.

Trei dintre cele mai mari bănci din SUA au prezentat pagubele pe care le-au suferit din cauza prăbuşirii cotaţiilor petrolului: creşterea substanţială a costurilor creditelor devenite toxice acordate în sectorul energiei şi temeri că problemele se vor propaga în alte portofolii, scrie Financial Times.

Din cauza prăbuşirii preţurulor, marii producători de petrol şi de gaze naturale şi-au redus cheltuielile, companiile mai mici au intrat în faliment.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentTrenuri cu sute de pasageri BLOCATE IN CAMP de nameti!
Articolul următorAloca-ti DOAR UN MINUT pentru acest gest si o sa te simti mult mai bine!