Acasă ACTUALITATE Proiect MAI: Inchisoare de la 1 pana la 5 ani pentru tulburarea...

Proiect MAI: Inchisoare de la 1 pana la 5 ani pentru tulburarea linistii publice!

Tulburarea ordinii şi liniştii publice ar putea fi pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani, potrivit unei propuneri de modificare a Codului penal, transmisă joi de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) către Ministerul Justiţiei.

„Pedeapsa propusă creează premisele necesare descurajării elementelor turbulente şi creşterii încrederii în autoritatea şi fermitatea organelor statului. Ca urmare, propunem modificarea articolului 371 – Tulburarea ordinii şi liniştii publice, astfel: ‘fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani'”, se arată în documentul publicat pe site-ul MAI.

Actualul Cod penal prevede că fapta de tulbure a ordinii şi liniştii publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Sursa: AGERPRES

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentOpinie revolutionara a unui medic roman: Ai bani, traiesti! N-ai bani, te chinui si crapi!
Articolul următorPrimar PSD intr-una dintre cele mai sarace zone ale Romaniei, trimis in judecata de DNA pentru frauda din fonduri europene!