Acasă ACTUALITATE Rusia a impus embargo Romaniei pe un anumit tip de produse! Rogozin...

Rusia a impus embargo Romaniei pe un anumit tip de produse! Rogozin nu glumeste cand ameninta tara noastra!

19

La cateva zile dupa ce vicepremierul rus Dmitri Rogozin ameninta Romania, iata ca apar si primele masuri concrete. Rusia introduce embargou Romaniei pe carnea de porc, sub pretextul aparitiei unui focar de pesta porcina la Satu Mare.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Reprezentanţii Serviciului Federal Veterinar şi de Supraveghere Fitosanitară (Rosselkhoznasor) au introdus miercuri noaptea o serie de restricţii temporare pentru livrarea de porci vii, precum şi pentru importarea de produse pe bază pe carne de porc din România, după descoperirea unui focar de pestă porcină africană la Satu Mare, transmite Digi24.

Aceste restricţii temporare se aplică pentru toate produsele pe bază de porc, cu excepţia suplimentelor alimentare, a organismelor modificate genetic, a furajelor care au trecut prin tratamentul căldurii şi a echipamentului utilizate pentru găzduirea şi sacrificarea porcilor din România. De asemenea, produsele care încalcă aceste restricţii vor fi întoarse de către autorităţile veterinare din Rusia. Rosselkhoznadsor restricţionează şi tranzitul pe teritoriul rus al porcilor vii din România.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a activat marţi planul de contingenţă al României pentru situaţii de pestă porcină, în condiţiile în care în ţara noastră a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană la Satu Mare.

În acest sens, primul focar de pestă porcină africană a fost confirmat la porci dintr-o gopodărie de la periferia municipiului Satu Mare, iar virusul ar fi fost introdus în ţară prin intermediul unor produse de origine animală provenite din Ucraina.

Articolul precedentMarmureanu: Viitorul mare cutremur va fi în 2040!
Articolul următorNoul Cod Rutier: Inspectorii ANAF vor putea opri si controla soferii in trafic!