Acasă Politica Proiectul legii amnistiei si gratierii, respins de Camera Deputatilor!

Proiectul legii amnistiei si gratierii, respins de Camera Deputatilor!

20

Camera Deputatilor a respins, astazi, proiectul legii amnistiei si gratierii, fiind inregistrate 293 de voturi in favoarea acestei decizii, un vot „impotriva” si o abtinere. Camera este forul legislativ decizional in cazul acestui proiect de lege, care a fost respins de Senat din mai 2013.

camera deputatilor

Plenul Camerei Deputatilor a respins proiectul de lege privind amistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse dupa ce reprezentantii PNL si PDL si cei ai PSD au precizat ca voteaza pentru respingerea acestui proiect. Liderul grupului parlamentar al PNL, George Scutaru, le-a spus parlamentarilor PSD ca „au dorit acest proiect de lege” si ca a trebuit sa piarda alegerile prezidentiale pentru a-l aduce pe ordinea de zi.

„Ati dosit noua luni in Comisia juridica acest proiect de lege si a trebuit sa pierdeti alegerile prezidentiale pentru a-l aduce pe ordinea de zi”, a sustinut Scutaru, aratand ca PNL a solicitat de 17 ori in Comisia juridica respingerea acestui proiect si de mai multe ori in sedinta Biroului Permanent, dar liberalii au fost refuzati.

„A trebuit ca votul a peste 6 milioane de oameni impotriva lui Victor Ponta sa va trezeasca si sa fiti de acord ca aceasta lege sa fie respinsa”, a mai spus George Scutaru.

El a aratat ca este bine ca si puterea si opozitia au ajuns la concluzia ca trebuie respins acest proiect. Liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a precizat ca acest subiect trebuia inchis prin respingerea proiectului de lege, deoarece acest subiect nu trebuia folosit ca instrument electoral.

„Nu trebuia folosit nici de dumneavoastra, nici de noi, acest lucru ca insturment electoral”, a spus Marian Neacsu.

Liderul deputatilor PDL, Gheorghe Tinel, le-a spus reprezentantilor PSD ca spera ca acestia sa se fi „trezit” „din pumnul societati civile si din palma data de cetateni pe 16 noiembrie”. Desi era stabilit ca acest proiect de lege sa fie respins miercuri, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a propus, dupa consultarea cu liderii grupurilor parlamentare, ca plenul sa se pronunte prin vot asupra acestui proiect, propunerea fiind intampinata cu aplauze din partea parlamentarilor.

Proiectul de lege a fost respins cu 293 de voturi „pentru”, un vot impotriva si o abtinere.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos