Liviu Voinea, vice-guvernator BNR si fost ministru al Bugetului in Guvernul Ponta 2, este propunerea PSD pentru functia de premier, a anuntat luni seara liderul PS Liviu Dragnea la finalul discutiilor cu presedintele Klaus Iohannis.

„Ne-am gandit la dl Liviu Voinea, care indeplineste criteriile de integritate si de expertiza” si care „se bucura de credibilitatea unor institutii financiare importante”, a spus Dragnea, la finalul consultarilor dintre Iohannis si delegatia PSD.

„Am discutat cu guvernatorul BNR care ne-a asigurat ca daca Liviu Voinea va fi nominalizat va avea tot sprijinul institutional al BNR”, a adaugat Dragnea, conform Hotnews.ro.

Seful PSD a precizat ca este vorba despre un guvern cu „un mandat limitat, foarte clar si precis”, care va trebui sa asigure cele doua runde de alegeri programate anul viitor, cele locale si cele parlamentare.

Dragnea a precizat ca a prezentat aceasta propunere si „coalitiei de guvernare”, respectiv UNPR si ALDE, care „nu au respins-o”.


Citeste si:

Zece SOLICITARI URGENTE ale societatii civile pentru Iohannis!

Cine sunt LIDERII MANIFESTANTILOR din strada care vor merge la negocieri cu presedintele Iohannis?


„Reactia a fost ca e o propunere rezonabila”, a comentat Liviu Dragnea, mentionand ca presedintele Iohannis „a spus ca dupa ce va avea a doua runda de intalniri cu toate partidele va face propunerea pe care o considera dumnealui potrivita”.

„Presedintele a spus ca nu crede ca anticipatele e o varianta care ar putea fi pusa in practica rapid”, deoarece ar genera „cateva luni de interimat cu consecinte destul de rele pentru economie si stabilitatea tarii”.

In opinia presedintelui, „probabil cea mai buna varianta ar fi un guvern de tehnocrati, si ca premier si ca ministri”, a mai spus Dragnea, care a adaugat ca seful statului va anunta nominalizarea pentru postul de premier probabil marti, dupa finalizarea intalnirilor cu toate partidele.

liviu-voinea