Nici nu a intrat bine in puscarie, unde este acuzat de moartea din culpa a 45 de oameni, in clubul Colectiv, ca Piedone s-a si imbolnavit.

“Consecinţele îndeplinirii atribuţiilor de serviciu cu nepăsare şi indiferenţă au constat în pierderi de zeci de vieţi omeneşti, de vătămări grave ale integrităţii şi sănătăţii multor persoane, cu costuri uriaşe din partea persoanelor şi a statului pentru că funcţionari responsabili nu au înţeles rolul important al PREVENIRII unor situaţii de urgenţe, dezastruoase prevăzut şi reglementat de legi”, potrivit Tribunalului Bucureşti.

În ceea ce priveşte apărarea avocaţilor, care susţieau că primarul Piedone are probleme cardiace, şi că ar trebui cercetat în libertate, instanţa a arătat că aceasta nu poate fi primită. “Având în vedere, pe de o parte că atât ANP cât şi Ministerul de Interne poate asigura asistenţă medicală, iar pe de altă parte, din documentele depuse nu rezultă existenţa unei expertize care să concluzioneze în sensul că inculpatul nu ar putea suporta detenţia”.


Citeste si:

L-a linistit DNA-ul! Piedone este URMARIT PENAL pentru ABUZ IN SERVICIU si FALS, in dosarul Colectiv!

Piedone SI-A DAT DEMISIA! Strada L-A INFRANT!


În ceea ce priveşte apărarea inculpatului Popescu în sensul că nu ar putea fi reţinute în sarcina sa acuzaţiile aduce întrucât acesta a semnat formal autorizaţia, judecătorul a înlăturat-o apreciind că o astfel de apărare contravine însăşi exercitării atribuţiilor impuse de funcţia pe care inculpatul o deţinea.

“Astfel, a reţine că primarul semnează actele pe care chiar el le emite, doar formal, că în spatele acestei semnături există mai multe filtre de control a angajaţilor şi prin urmare acesta nu are nici o responsabilitate asupra actului pe care l-a semnat, ar însemna că toate actele semnate de acesta nu îi angajează niciodată, nici o răspundere, de niciun fel, ceea ce este în contradicţie cu exercitarea funcţiei de primar ca urmare a unui mandat electiv cu care a fost investit”.