Acasă Comentariul zilei Propunerea celui mai cunoscut pilot roman pentru a civiliza soferii. Esti de...

Propunerea celui mai cunoscut pilot roman pentru a civiliza soferii. Esti de acord cu radarele fixe si camerele de filmat pe sosele?

13

Pilotul Titi Aur consideră că o soluție pentru un trafic civilizat ar putea fi introducerea camerelor fixe pentru depistarea șoferilor indisciplinați chiar și în interiorul orașelor.  

Titi Aur spune că prin supravegherea video a traficului în interiorul orașelor pot fi aplicate sancțiuni diverse, nu doar pentru depășirea vitezei regulamentare.

„Șoferii ar putea fi mai speriați un pic de faptul că pot fi prinși circulând cu viteză și vor fi mai atenți să nu depășească viteza. În toate țările civilizate: Anglia, Germania, totul este urmărit video. Nu este însă vorba doar despre depășirea vitezei. Sancțiunile ar putea veni de oriunde: treci pe roșu, nu acorzi prioritate, ești automat sancționat. Nu convine nimănui. Toți am spune ‘nu’, dar de fapt e o soluție foarte bună,” a declarat Titi Aur pentru DCNews.

O problemă în aplicarea acestei metode ar putea fi faptul că șoferi ar putea fi atenți doar în zonele unde se află camerele de supraveghere. Zonele cu camere de supraveghere s-ar putea transforma însă în unele foarte sigure.

„Sunt deja aplicații moderne de navigare unde oricum camerele fixe sunt deja semnalate. Chiar dacă vor fi montate altele, vor fi semnalate și toată lumea va ști unde sunt. Dar cu siguranță că în acele zone toată lumea va fi mai atentă și va reduce viteza,” a completat Titi Aur.

Educație rutieră 

„Cea mai bună soluție rămâne însă conștientizarea șoferilor prin educație făcută: cursuri și tot felul de lucuri care îți atrag atenția și te trag de mână. În toată lumea civilizată numai așa s-a ajuns la rezultate extraordinare. Acesta este unul dintre primele lucruri care trebuie luate în seamă pentru că peste 90% din accidente sunt cauzate de factorul uman, care face diverse lucruri: încalcă legi ale circulației, tot ce ține de control prevenire. Cu toate acestea, camerele video rămân o soluție foarte bună, o soluție aplicată cu succes în multe țări dezvoltate,” a încheiat pilotul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos