Acasă ACTUALITATE Propunerile PNL pentru majorarea pensiilor

Propunerile PNL pentru majorarea pensiilor

Liberalii au anunțat miercuri, după ședința Biroului Permanent Național, decizia de a propune în Coaliție două variante de creștere a pensiilor. Prima varianta vizează o creștere graduală a anumitor categorii de pensii iar a doua opțiune, majorarea tuturor pensiilor cu 15%.

”Prima propunere vizează o creștere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze creșterea pensiilor prin anumite beneficii suplimentare. A doua vizează o creștere universală a tuturor pensiilor cu 15%. Cele două vor fi discutate în coaliție cel mai probabil săptămâna viitoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Totodată, conducerea PNL a vorbit și despre ajutoarele sociale pe care Guvernul le va aloca în următoarele luni de iarnă.

Potrivit declarațiilor lui Stroe, Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă „pe zona de ajutoare, la zona de alimente, va exista o ordonanţă de urgenţă care va prelungi programul celor 50 de euro alocaţi bilunar şi pentru anul 2023”.

De asemenea vor fi date și ajutoare pentru energie în cuantum de 700 de lei pentru persoanele cu venituri de pănă la 2.000 de lei pe lună.

”Se va aproba un program prin fondul de coeziune pentru ajutoare pe energie în cuantum de 700 de lei pentru sezonul rece. Suma va fi alocată pentru anul în curs spre final de ianuarie, iar pentru 2023 cei 700 de lei vor fi alocați în septembrie. Propunerea e ca plafonul de vârstă pentru primirea ajutoarelor să scadă la 60 de ani, și să primească toți cei care venituri până în 2.000 de lei”, a explicat Stroe.

Liberalul a precizat că prima măsură privind încălzirea vizează aproximativ 4 milioane beneficiari, iar cea cu 50 de euro undeva la 2,4 milioane.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentGruparea organizata PSD-ista din Craiova trece la amenintari: Jurnalistii incomozi sunt pusi la zid de partenerii Olgutei din lumea interlopa!
Articolul următorSorin Cimpeanu raspunde acuzatiilor: „Suportul didactic NU poate face obiectul unui presupus plagiat”