Acasă ACTUALITATE Sorin Cimpeanu raspunde acuzatiilor: „Suportul didactic NU poate face obiectul unui presupus...

Sorin Cimpeanu raspunde acuzatiilor: „Suportul didactic NU poate face obiectul unui presupus plagiat”

Fostul ministru al Educației a publicat concluziile unui raport al Comisiei de etică al USAMVB, unde autorii analizei menționează că senatorul nu a plagiat un suport de curs, problemă care a a stat la baza retragerii sale din Guvern, informează psnews.ro.

„Prezint public rapoartele celor îndreptățiți legal și profesional să se exprime și să decidă asumat.  Experții au decis că am respectat uzanțele universitare și normele de etică și deontologie profesională. “Suportul didactic NU poate face obiectul unui presupus plagiat, nefiind și nepretinzând a fi o creație științifică proprie”. Aceste rapoarte lămuresc fără echivoc lipsa de fundament a acuzațiilor ce au ca obiect un suport didactic de uz intern, și NU o teza de doctorat, așa cum s-a dorit acreditarea publică a ideii”, a scris pe pagina sa de Facebook Sorin Cîmpeanu.

Fostul ministru a punctat faptul că prezintă și cele două rapoarte de analiză. „Pentru aceia care au disponibilitatea de a se informa și din surse îndreptățite legal și profesional să se exprime pe anumite teme de interes mai mult sau mai puțin public, postez cele 2 rapoarte de analiză”, a completat Cîmpeanu.

Mai precis, „Raportul Comisiei de etică a USAMVB (entitate care funcționează independent și este îndrituită legal pentru analiză și decizie în astfel de situații)” și „Raportul unui Grup interuniversitar de experți în domeniul Îmbunătățirilor funciare (membrii acestui grup independent au fost desemnați de către instituții academice din România, având în paralel și calitatea de expert judiciar în domeniul în care sunt certificați academic. Acești experți nu au nicio legătura instituțională cu USAMVB)”.

Citeste mai multe pe psnews.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPropunerile PNL pentru majorarea pensiilor
Articolul următorReactia unui clujean care gaseste pe strada un portofel cu 2.900 de euro