Acasă Angajari Protest GIGANT: Peste 120.000 de bugetari ies astazi in strada IMPOTRIVA Olgutei...

Protest GIGANT: Peste 120.000 de bugetari ies astazi in strada IMPOTRIVA Olgutei Vasilescu si a lui Dragnea!

Sindicatele din Administraţia Publică au anunţat că, miercuri, peste 120.000 de angajaţi din primării şi din direcţiile de taxe şi impozite locale, vor întrerupe lucrul, nemulţumiţi de actuala lege a salarizării şi de faptul că pentru aceştia nu a mai fost introdusă grila de salarizare.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici anunţă că la protestul de miercuri vor participa peste 120.000 de oameni. Sindicaliştii susţin că săptămâna următoare, în funcţie de forma în care legea va intra în dezbatere în Camera Deputaţilor, care este for decizional, va fi organizat un miting.

„Actuala forţă politică coordonatoare sfidează Constituţia României, exclude din legea salarizarii categoria administraţiei publice locale, sfideaza legea privind statutul funcţionarilor publici, care prevede că salarizarea se face prin lege, nu prin decizii ale Consiliului Local sau Judeţean. Cu toate că am încercat să corectăm aceste derapaje, mesajul nostru e că fără proteste nu se poate corecta această lege. Suntem nemultumiţi de faptul că nu a fost introdusă o grilă de salarizare pentru funcţionarii din administraţia publică”, a declarat, luni, Sebastian Oprescu, liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

În ciuda anunţului făcut de sindicatele din administraţie, senatorii au adoptat, marţi, legea salarizării în forma propusă de Ministerul Muncii.

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentFOTO – Ritual MAFIOT la Ministerul de Interne: Seful Politiei ingenuncheaza in fata BASTANILOR care beau la masa!
Articolul următorO doare undeva de nemultumirile romanilor! Olguta Vasilescu ii ironizeaza pe protestatari!