Cele 17 acuzatii de coruptie aduse premierului Victor Ponta de catre DNA i-au infuriat pe romani, duminica fiind organizate proteste in toata tara.

Refuzul primul ministru Victor Ponta de a-şi da demisia continuă să scoată oamenii în stradă, nu doar în Capitală, ci și în alte orașe din țară.

Protestatarii de vineri din Piata Victoriei au anunțat că se vor aduna din nou duminica seara, pentru un nou protest în care cer demisia premierului Victor Ponta, urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor.

De asemenea, Partidul Mişcarea Populară a anunţat că, în cazul în care premierul nu își va da demisia, va organiza duminică un mare miting de protest în Piaţa Victoriei pentru a-i cere acestuia să renunţe la şefia Executivului.

Aproximativ 300 de persoane au protestat, vineri seară, în faţa Guvernului, cerând demisia premierului Victor Ponta, urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor.

Un protest a avut loc și la Cluj, în Piața Unirii, începând cu ora 19.00. „Revoluția continuă – parlamentul bolșevic nu-l va da jos pe Ponta, doar noi putem! Piața Unirii, orele 19.00 – Vineri! „, se arată pe pagina de Facebook a organizatorului protestului din Cluj.

Peste 300 de persoane se aflau în jurul orei 18.45 în faţa Guvernului,cerându-i demisia primului ministrul Victor Ponta.

„Jos Ponta” şi „La mulţi ani cu executare”, acestea sunt sloganurile principale pe care protestari le scandează.

„România nu poate avea un premier ceretat penal. Afectează imaginea României în lume”, a afirmat un protestar, aflat în faţa Palatului Victoria.

„Este inadmisibil să avem un Premier urmărit penal care nu vrea sa demisioneze! Iesim in strada pentru că Victor Ponta este iresponsabil, își bate joc noi, refuzând să demisioneze.

Nu există niciun motiv pentru ca parlamentarii să nu aprobe cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta pentru fapte comise în funcția de prim-ministru. Este vorba de 3 infracțiuni de conflict de interese.

Imediat după aprobarea Parlamentului, președintele Iohannis să aplice Constituția și să îl suspende din funcție.

Cerem Demisia lui Victor Viorel Ponta din toate functiile publice detinute!”, anunță protestatarii.

Președintele Klaus Iohannis a cerut demisia premierului Victor Ponta după ce acesta a fost înștiințat că este urmărit penal în dosarul lui Dan Șova. În replică, premierul a anunțat pe pagina sa de facebook, că doar Parlamentul îl poate demite.