24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăDosarPSD a ramas in Evul Mediul! Baronul de Olt, Ion Doldurea, si-a...

PSD a ramas in Evul Mediul! Baronul de Olt, Ion Doldurea, si-a facut tablou alături de Neagoe Basarab și Constantin Brâncoveanu

in:

Stiri pe acelasi subiect

Figura primarului PSD Ion Dordulea apare, alături de cea a fiului său, Ionuț Doldurea – patronul stației ilegale de GPL unde au avut loc explozii puternice sâmbătă în Crevedia – într-un tablou cu dinastia domnitorilor feudali ai familiei Basarabilor, care îi include pe Neagoe Basarab și Constantin Brâncoveanu. Pictura se află într-un restaurant deținut de familia politicianului în Caracal. Totodată, Ion Dordulea apare ca unul dintre cei 7 cei mai mari donatori ai PSD în anul alegerilor din 2020, potrivit unui document obținut de G4Media.

Cristian Citre, jurnalist Digi24: A doua figură masculină după Neagoe Basarab este de fapt un nepot al lui Neagoe Basarab și apare pictat Ionuț Doldurea. În stânga lui Constantin Brâncoveanu este pictat Ion Doldurea, în calitate de unchi al lui Constantin Brâncoveanu.

Vedem această nevoie de legitimare istorică. Nu este singurul caz din politica „dâmbovițeană” în care baronii locali se vor pictați sau reprezentați în statui. În biserică nu mai vorbesc. Dacă au contribuit cu o sumă consistentă pentru ctitorirea unei biserici, acolo sunt clar pictați.

Mircea Cosma, fostul baron PSD de Prahova, era foarte jignit de titulatura de „baron”. Spunea că este „conte”, pentru că își identificase o ascendență din secolul XIII, un titlu de conte care l-ar fi primit un anume Cosma, despre care el spunea că este un înaintaș al său. Politicianul spunea că este conte pentru că este președinte de consiliu județean iar „conte” vine de la „comitat”, care ar fi județul. Baronul ar fi doar primarul care a domnit peste o localitate.

Cristian Pîrvulescu, politolog: „Aceste rețele feudale împânzesc România. Ele sunt interpartidice și n-au decât un singur interes: acela de a avea acces la resurse publice și private. Asta se întâmplă și aici. Legitimitatea se câștigă inclusiv istoric.

Citeste continuarea pe Digi24.ro

Ultimele stiri