PSD anunta legea care va schimba fata Romaniei! Miza o reprezinta CELE MAI BANOASE contracte cu statul!

Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu anunţă adoptarea în regim de urgenţă a legii care poate schimba felul în care se desfăşoară lucrările publice în România. Este vorba despre proiectul legii achiziţiilor publice, care va putea fi lansat în dezbatere în maximum trei săptămâni, urmând ca în Parlament să fie adoptat pe o procedură rapidă, întrucât este nevoie de această lege pentru dezvoltarea României, a declarat sâmbătă, la Timişoara, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„După părerea mea, în maximum două-trei săptămâni proiectul de lege va putea fi lansat în dezbatere publică, urmând ca şi în Parlament să fie pe o procedură rapidă, pentru că este nevoie pentru toată dezvoltarea României de această lege. A apărut la un moment dat o industrie, o categorie a contestatarilor care întârziau orice investiţie, unii cu avantaje, alţii fără avantaje”, a afirmat Dragnea, potrivit Agerpres.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat că sunt vizate prioritar trei mari domenii, respectiv Apărarea, Energia şi Transporturile.

„Se lucrează, termenul amintit este unul realist, astfel încât să putem trimite punctul de vedere al Guvernului astfel încât tot ceea ce se propune acolo să ajute la deblocare, dar şi respectând anumite reguli ale Comisiei Europene. Au existat discuţii cu Comisia Europeană”, a punctat premierul Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea a mai adăugat că din cauza legii achiziţiilor publice se întârzie foarte mult investiţiile şi că proiectul legii trebuie să aibă în anexă, în mod nominal şi foarte clar, investiţiile care vor fi cuprinse în această procedură simplificată, „în cel puţin trei domenii mari, infrastructură mare rutieră şi feroviară, energie şi apărare, cu nişte proceduri inspirate din ţările dezvoltate din vestul Europei, care nu au şi nu au avut în istorie aceste întârzieri uriaşe, care de fapt au blocat dezvoltarea”.